Đurasek na Tour de France

Foto: wikimedia

Hrvatski biciklist Kristijan Đurasek nastupit će za talijansku momčad Lampre na ovogodišnjem izdanju najveće svjetske utrke “Tour de Franceu” koji u subotu počinje u Leedsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đurasek će tako postati tek treći hrvatski predstavnik na “Touru” od samostalnosti, a ukoliko stigne do cilja u Parizu 27. ovog mjeseca bit će mu to najljepši poklon za 27. rođendan kojega će proslaviti dan ranije, jer bi postao tek drugi Hrvat koi bi završio “Tour”. Dosada su od hrvatskih vozača na “Touru” nastupili samo Vladimir Miholjević, koji je 2003. bio 50., te Robert Kišerlovski koji je 2012. odustao u 14. etapi zbog ozljede.

Tijekom svoje druge sezone u momčadi Lamprea Đurasek je u proljetnom dijelu sezone nastupio na tri jednotjedne “WorldTour” utrke, te ostvario solidne rezultate (u Kataloniji u ožujku je odustao u posljednjoj etapi, u Baskiji u travnju je završio kao 56., a Criterium du Dauphine u lipnju je završio kao 34.) čime je zavrijedio povjerenje vodstva ekipe za uvrštenje u sastav koji će kao primarnu zadaću imati pomagati aktualnom svjetskom prvaku, Portugalcu Ruiju Costi u borbi za što bolji plasman u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.