Duvnjak u idealnoj momčadi 2020. u izboru Handball Planeta

epa08956137 Bahrain's Husain Alsayyad (L) in action against Croatia's Domagoj Duvnjak (R) during the match between Croatia and Bahrain at the 27th Men's Handball World Championship in Cairo, Egypt, 21 January 2021. EPA/Mohamed Abd El Ghany / POOL

Ugledni portal Handball Planet objavio je danas rezultate izbora za najbolju momčad i najboljeg rukometaša godine. Najbolji rukometaš svijeta je Norvežanin Sander Sagosen, a Domagoj Duvnjak je u najboljoj sedmorki 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjakov suigrač iz Kiela Sagosen je na poziciji lijevog vanjskog i u najboljoj sedmorki, a uz Duvnjaka, koji je najbolji srednji vanjski igrač, u idealnoj vanjskoj liniji je još i Španjolac Alex Dušebajev.

Najbolje lijevo krilo je Norvežanin Magnus Joendal (Flensburg-Handewitt), najbolje desno krilo je Slovenac Blaž Janc (Barcelona), najbolji pivot je Nijemac Hendrik Pekeler (Kiel), najbolji golman Danac Niklas Landin (Kiel), a najbolji obrambeni rukometaš Slovenac Blaž Blagotinšek (Veszprem).

U idealnoj sedmorski (plus najbolji obrambeni igrač) su čak četiri igrača Kiela. Dodajmo i da su među četvoricom najbolji na svojim pozicijama još dva hrvatska rukometaša, Manuel Štrlek je bio u užem izboru za najbolje lijevo krilo, a Luka Cindrić za najboljeg srednjeg vanjskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje je birala komisija sastavljena od rukometnih stručnjaka iz 10 zemalja, a udio u izboru imali su i čitatelji Handball Planeta, koji su dali više od 100.000 glasova, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.