Dva liječnika optužena za Astorijevu smrt: Izdali potvrdu da je zdrav unatoč aritmijama

Foto: fah

Talijansko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv liječnika koji su talijanskom nogometašu Davideu Astoriju izdali potvrdu da je zdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Fiorentine je preminuo u ožujku 2018. od srčanog udara. Astori je preminuo prije utakmice u Udinama, a pronađen je ujutro mrtav u hotelskoj sobi.

Istragom je utvrđeno kako je imao problema s aritmijama srca i da je to zabilježeno na njegovim liječničkim pregledima u Cagliariju i Fiorentini.

Sada je podignuta optužnica protiv doktora koji su u to vrijeme potpisali dozvolu Astoriju da može igrati, usprkos tome što je na testovima otkrivena aritmija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Astori je rođen 7. siječnja 1987. godine. Karijeru je započeo u Milanu gdje nije dobio prvu priliku pa je dva puta poslan na posudbe. Sa San Sira je 2008. preselio u Cagliari, gdje se zadržao šest godina kada je preselio na posudbu u Romu. Na Olimpicu je proveo jednu sezonu, a od 2015. je nosio dres Fiorentine.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 14 utakmica, debitiravši pod vodstvom Cesarea Prandellija 2011. protiv Ukrajine u Kijevu. Posljednji put je dres Azzurra nosio 5. rujna 2017. protiv Izraela u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.