Dvoboj Belgije i Švedske, prekinut zbog terorističkog napada, neće biti nastavljen

epa10922608 Banners by Swedish fans during the UEFA EURO 2024 group F qualification round match between Belgium and Sweden in Brussels, Belgium, 16 October 2023. The match has been suspended due to a terrorist attack by a gunman that killed two Swedes elsewhere in Brussels. EPA/OLIVIER MATTHYS

Europski nogometni savez (UEFA) objavio je kako se kvalifikacijski susret za odlazak na EURO 2024. između Belgije i Švedske, koji je u ponedjeljak u Bruxellesu prekinut na poluvremenu nakon što su igrači doznali kako su u gradu ubijena dva švedska navijača, neće biti nastavljen te je registriran rezultatom 1-1 koji je bio aktualan u trenutku prekida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret Belgije i Švedske izgubio je na rezultatskoj važnosti nakon što je ranije u ponedjeljak Austrija sa 1-0 svladala Azerbajdžan pa je postalo jasno kako će prva dva mjesta u skupini F, koja vode na EURO zauzeti Belgija i Austrija.

Belgija je na čelu skupine sa 17 bodova, Austrija je druga sa 16, dok je Švedska treća sa sedam bodova i utakmicom manje.

– Oba nacionalna saveza su, s obzirom na okolnosti, izričito tražila da se ostatak utakmice ne odigra te da se rezultat s poluvremena smatra konačnim, objavila je UEFA.UEFA je u četvrtak također donijela oduku kako se do daljnjega međunarodne utakmice neće moći igrati na izraelskom tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.