Dvojbe Brazilac ili Portugalac: ‘Pravi’Ronaldo žali zato što je tražio smjenu trenera, danas ne bi to ponovio…

Foto: Snimka zaslona

Vjerojatno će dugo ostati dvojba kod jednog dijela ljubitelja nogometa kad jednog dana Portugalac Cristiano Ronaldo objesi kopačke o klin tko je bio bolji nogometaš, spomenuti Ronaldo ili ”pravi” brazilski Ronaldo, koji je u igrao tri Svjetska prvenstva, jedno osvojio. Naime, Brazilac je 1998. igrao finale SP-a u Francuskoj (četiri godine ranije bio je u sastavu momčadi koja je u SAD-u, predvođena Romarijem i Bebetom osvojila naslov, no, nije igrao). Brazil je poražen od domaćina, četiri godine nakon toga, 2002., u Japanu i Južnoj Koreji Brazilci su u finalu svladali Njemačku 2:0, Ronaldo je briljirao. Godine 2006. u Njemačkoj Brazil je prerano ispao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako uzmemo ove činjenice u obzir neće biti dvojbe, Brazilac je ipak bio veći igrač od Portugalca. No, i portugalski Ronaldo ima svoje adute, pokorio je s Realom nekoliko puta Europu, zabio golova da im se na zna broja, s Portugalom osvojio Euro 2016… Drugim riječima, razgovarat će se i svatko će u budućnosti imati svog favorita, a onda će doći neki novi ”najbolji igrači svih vremena.”

Danas je ”pravi” Ronaldo u mirovini,  protekle je jeseni postao većinski vlasnik Real Valladolida kupivši kontrolni udio od 51% španjolskoga kluba  i to 30 milijuna eura. Nažalost, Valladolidu trenutno u prvenstvu ne cvjetaju ruže. Naime, spomenuti je klub tek 14. na ljestvici španjolske lige.

Kad smo kod španjolske lige recimo kako je Ronaldo odigrao jednu sezonu u Barceloni te čak pet u Realu, no, igrao je i u talijanskom Interu, koji mu je, kako kaže, ostao u srcu.  U Inter je došao tri godine nakon SP-a u SAD-u, sad već davne 1997., za tada rekordni transfer od 27 milijuna eura. U Interu je igrao sjajno, osvojio je i Zlatnu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Inter će mi uvijek biti u srcu”, kazao je za Sky Sport Italia ”pravi” Ronaldo te je dodao: ”Bilo je to prekrasnih pet godina mog života, u gradu koji sam zavolio, s ljudima koji su uvijek voljeli mene.”

Poslije oporavka od ozljede Ronaldo se teško vraćao u staru formu, nije se najbolje ni slagao s trenerom Hectorom Cuperom zbog čega je te sezone, 2001., od predsjednika Intera Massima Morattija zatražio da da otkaz treneru ili će on napustiti klub. Danas zbog takvog poteza, koji je ipak bio nekorektan, žali.

“Moram reći da mi je Moratti bio snažna inspiracija jer me jako puno naučio. Neke stvari bih drukčije napravio u razdoblju u Interu. Ne bih predsjednika stavio u tešku poziciju da odlučuje o mojoj sudbini”, izjavio je Ronaldo uz dodatak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “Trenutak kad sam ga tražio da otpusti Cupera ili ću otići. Moratti je odlučio zadržati Cupera. Dakle, ne bih to ponovio, radije bih pokušao dobiti ono što želim na drugi način.”  Na kraju je sezone otišao iz Intera u Real, a pet godina kasnije u Milan, gdje je, tvrdi, bio sretan: ”Naučio sam puno i upoznao nevjerojatan klub. Navijači Milana sjajno su me prihvatili i tretirali. Nema kluba u kojem sam požalio što sam došao”, zaključio je, po nekima,  jedan od najboljih nogometaša svijeta poslije Pelea i Maradone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.