Dvojica mladića stradala u Zadru bili su i sportaši: Klubovi se oprostili od njih

Foto: Facebook, snimka zaslona, montaža narod.hr

Stravična nesreća dogodila se u ponedjeljak u Zadru. Četiri mladića automobilom su sletjela u more. Dvojica su izgubila život, a za život trećega liječnici se bore u zadarskoj bolnici. Jedan mladić uspio se spasiti jer je na vrijeme isplivao na površinu. Nakon očevida potvrđeno je da je krivac za nesreću neprilagođena brzina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva su kluba zavijena u crno jer vozač Josip Bepo Kadija (19) i Josip B. (16) nisu se uspjeli spasiti.

“S izrazitom tugom i nevjericom Rukometni klub PPD Zagreb iskrenu sućut izražava obitelji i prijateljima tragično preminulog Josipa Bepa Kadije.

Dragi naš Bepo, do novih susreta na nekim novim rukometnim terenima – počivaj u miru!”, objavio je RK Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PPD Zagreb je na službenoj stranici objavio:

“S izrazitom tugom i nevjericom Rukometni klub PPD Zagreb iskrenu sućut izražava obitelji i prijateljima tragično preminulog Josipa Bepa Kadije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Bepo Kadija, rođen 25.09.2000.g., stigao je kao mlađi kadet u rukometni klub PPD Zagreb u sezoni 2015./16., iz rukometnog kluba Arbanasi, te uspješno nastupao za mlađe dobne skupine. U tom periodu je jednom bio vice-prvak i dva puta prvak na završnicama prvenstva Hrvatske za mlađe kadete i kadete. Sa svojom generacijom 2000./01., osvojio je brojne međunarodne turnire, te se uspješno natjecao u seniorskim ligama, 3. HRL – središte i 1. HRL – sjever. U sezoni 2018./19. prelazi na posudbu u rukometni klub ‘Maksimir Pastela’.

Josip Bepo potječe iz deveteročlane obitelji, koja je uvijek bila nasmijana i pristupačna u svemu i pamtit ćemo ga kao dobro odgojenog, pristojnog i veselog dečka.

Dragi naš Bepo, do novih susreta na nekim novim rukometnim terenima – počivaj u miru!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Josipa B. oprostio se nogometni klub Primorac iz Biograda koji je objavio video u kojem zabija gol iz slobodnog udarca.

“Momci, čeka nas prava utakmica danas, trebamo dati…” Ulazi u svlačionicu: “Oprostite što kasnim, treneru…”. Kažem mu ozbiljno: “Sidi, Brko!”. Izlazimo na teren, dajem kratke upute, a on će mi: “Ne bojte se, treneru, samo neka mi daju loptu”.

Osmijeh dječaka, momka koji romantično igra nogomet. Zaljubljen u igru ide na zagrijavanje. Korak uvijek lagan, frizura namištena, desetka na leđima… To je Josip. Kako ga uklopiti u sustav? Jedan osmijeh ili potez na terenu obori te s nogu… Lažnjaci izluđuju mene, suigrače i protivnike.

Jutros tuga. Mučnina. Utakmica je gotova ovdje na Zemlji. Postavljamo pitanja Bogu, sebi… Gledamo u prazno. Vrte se filmovi pobjeda i poraza, lažnjaka i slobodnih udaraca. Smijeha i tuge u svlačionici, autobusu, na terenu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišao je Josip, vjerujem, na ljepše mjesto, gdje će se savršeno uklopiti sa svojim osmijehom, dobrotom, ljubavlju… Mi ostajemo tu još neko vrijeme, i ti uvijek s nama, svaku sljedeću! Da se vratim na početak teksta… Slobodni udarac i bomba u rašlje kao veliki pozdrav našeg Josipa!

Vole te tvoji treneri, suigrači i cijeli HNK Primorac Biograd zauvijek”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.