Engleski mediji bruje: Navijači Evertona žale se na postupanje hrvatske policije u Splitu?

Foto: fah

Hajduk i Everton na Poljudu su odigrali jednu pravu, odličnu utakmicu, koja je završila 1:1, rezultatom koji, nažalost, nije bio dovoljan hrvatskom klubu za prolaz u grupnu fazu Europske lige. Nakon utakmice malo je tko bio nezadovoljan, čak su i nogometaši Hajduka te navijači pokazali zadovoljstvo saznanjem da je Hajduk odigrao i više nego ravnopravnu utakmicu protiv ipak jednog moćnog protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, prema pisanju engleskih medija dio navijača Evertona ipak nije bio zadovoljan, požalili su se na postupke splitske policije uoči utakmice na Poljudu u play-offu kvalifikacija za Europsku ligu. Naime, hrvatska policija rutinski je prije utakmice alkotestirala navijače Evertona te je onima koji su bili pijani bilo zabranjeno ući na stadion. Englezi se čude takvom pristupu i takvim postupcima naše policije. Engleski navijači koji su bili pod znatnim utjecajem alkohola navodno su kažnjavani s po 1600 kuna.

“Sjedio sam u kafiću i spremao se krenuti na stadion kada me jedan policajac ljubazno zamolio da pođem za njim. Rekao mi je da neće biti nikakvih problema pa sam pomislio da će me samo otpratiti do autobusa. No, smjestio me je u policijski kombi i odveo me u postaju i uvjeravao da neću propustiti utakmicu. Ali onda su me podvrgnuli alkotestu i rekli su mi da sam prešao dozvoljenu granicu te da ne mogu ići na utakmicu, a kažnjen sam i s oko 200 funti”, za Daily Mail rekao je jedan od navijača Evertona, Nažalost, mediji iz Engleske uopće ne analizirali na koji način je policija tretirala pripdnike Torcide na Goodison Parku, pa i prije same prve utakmice, u samom Liverpoolu, niti su bili objektivni kad su pripadnike Torcide vrijeđali navijači Evertona.

“Smjestili su me u sobu u kojoj je bilo još 30-ak navijača Evertona. Neki su na stadionu bili alkotestirani i izvedeni van. Nismo radili nikakve problema i potrošili smo pravo bogatstvo kako bi došli u Split. Sa mnom u sobi su bili klinac od 16 godina i gospodin od 70 koji godinama nije propustio utakmicu Evertona. Zadržali su nas do 22:30. Supruga mi je priredila pakao zbog odlaska u Split, a na kraju nisam vidio utakmicu”, zaključio je navijač Evertona svoju ”tužnu” priču iz Splita za Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, splitska policija je objavila kako za vrijeme utakmice te prije nje nisu evidentirana oštećenja imovine te narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Privedene su 44 osobe, ali nije bilo ozbiljnijih incidenata.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.