EP kuglanje: Tri zlata, srebro i bronca za hrvatske predstavnike

Foto: fah

Četvrtog dana natjecanja na 17. IBCA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje se održava u srpskom Apatinu, hrvatski kuglači osvojili su tri zlata, srebro i broncu, a Petra Deša ostvarila je novi europski rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu B1 Petra Deša u disciplini singl 1×120 hitaca osvojila je zlatnu medalju srušivši 654 čunja i popravila svoj europski rekord od 30. svibnja za četiri čunja. U disciplini individual 2×120 Deša osvojila je još jedno zlato s novim europskim rekordom od 1304 čunja. Srebro je pripalo Njemici Rother sa 1136 čunjeva, a brončana je Čehinja Hladikova koja je srušila 1109 čunjeva.

U kategoriji B2 singl Željka Peška sa srušenih 715 čunjeva osvojila je zlatnu medalju. U disciplini individual Željka Peška sa 1391 čunjem osvojila je srebrno odličje.

Stjepan Đunđek u kategorij B1 Singl osvojio je broncu srušivši 590 čunjeva. Zlato je pripalo Poljaku Ziebu sa srušenih 645 čunjeva, dok je srebro otišlo još jednom Poljaku Kozieju sa 635 čunjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.