EP veslanje: Hrvati Šain i Čavrlj 13. u dvojcu na pariće

Hrvatski veslači David Šain i Vitomir Čavrlj zauzeli su 13. mjesto u dvojcu na pariće na Europskom prvenstvu u njemačkom Brandenburgu nakon što su u finalu C bili brži od Finaca Anttija Kilpelaeinena i Joela Naukkarainena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća posada koja je trebala nastupiti u finalu C, Ukrajinci Anton Holjaznikov i Sergij Biluščeno nisu se niti pojavili na startu, pa su Šain i Čavrlj imali samo jedne suparnike na stazi. Brzo su stekli prednost, te ciljem prošli u vremenu 7:50.37 minuta, 16.58 sekundi ispred Finaca koji su se u završnici potpuno predali.

Ranije u subotu tri su hrvatske posade izborile plasman u finale A u nedjelju.

Aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće, braća Martin i Valent Sinković nastavili su svoju dominaciju i u polufinalu Europskog prvenstva, oni su se u nedjeljni finale plasirali uvjerljivo osvojivši prvo mjesto u svojoj skupini. Braća Sinković vodili su od samog početka svoje polufinalne utrke, već na 500 metara su imali više od dvije sekunde prednosti u odnosu na prve pratitelje, a ta je prednost samo rasla sve do 500 metara prije cilja kada su imali i gotovo šest sekundi prednosti. U samoj završnici mogli su se malo i opustiti, te su ciljem prošli u vremenu od 6:56.52 minuta, 3.68 sekundi ispred drugoplasiranih Litvanaca Rolandasa Mascinskasa i Sauliusa Rittera, a prolazak u finale izborili su i Švicarci Nico Stahlberg i Roman Roeoesli sa 7:01. 19. U nedjeljnom finalu, koji je na rasporedu od 13.03 sati, suparnici braći Sinković za novo zlato bit će još posade Norveške, Njemačke i Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelj naslova europskog prvaka iz poznana prošle godine Damir Martin suvereno se plasirao u finale A u Brandenburgu. On je pobijedio u svojoj polufinalnoj skupini vodeći od prvog metra, baš kao i braća Sinković, te je ciljem prošao u vremenu 7:43.69 ispred Belgijanca Hannesa Obrena sa 7:45.28 i svjetskog prvaka, Čeha Ondreja Syneka sa 7:50.73. U nedjeljnom finalu od 14.03 sati nastupit će još Litvanac Mindaugas Griskonis, Danac Sverri Nielsen i Bjelorus Stanislav Ščarbačenija.

Luka Radonić izborio je nastup u A finalu lakih samaca drugim mjestom u svojoj polufinalnoj skupini. On se odličnim finišem u posljednjih 500 metara probio s četvrtog na drugo mjesto s vremenom 8:00.71 minuta. Brži od njega bio je Slovak Lukaš Babac sa 7:57.90, dok je u finale kao treći prošao i Norvežanin Ask Jarl Tjoem sa 8:01.11. Finale, koje je na programu u nedjelju od 11.03 sati veslat će još Slovenac Rajko Hrvat, Nijemac Konstantin Steinhuebel i Britanac Jamie Kirkwood.

Sestre Karla i Marcela Milošević nisu se uspjele plasirati u finale A dvojaca bez kormilara, one su u svojoj skupini repasaža zauzele četvrto mjesto, dok su za ulazak među šest najboljih posada na Starom kontinentu trebale biti među prve dvije. Sestre Milošević ostvarile su vrijeme od 8:38.96 minuta, što je bilo mnogo slabije od prvih Rumunjki (8:09.46) i drugih Ruskinja (8:18.81). Tako će sestre Milošević u nedjelju nastupiti u finalu B od 9.00 sati kada će se boriti za plasman od sedmog do 12. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.