Epska bitka Rijeke i Dinama za naslov u sjeni raznih podmetanja

Foto: fah

Pet kola prije kraja Rijeka i Dinamo i dalje vode ”mrtvu trku” za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se zahuktao uoči same završnice

Zahuktali Dinamo s dvije pobjede na Poljudu ”otarasio” se Hajduka, kako u prvenstvu tako i u Kupu, predstavlja pravu opasnost za Rijeku koja ima tek dva boda prednosti. Dinamo i Rijeka igrat će i u finalu Kupa te se s pravom može reći kako su Modri i riječki Bijeli zapravo dva najozbiljnija kluba, dva najveća rivala, posljednjih desetak godina. Rijeka je jedina koja je u tom razdoblju prekinula dominaciju Dinama s obzirom kako je 2017. godina pod vodstvom slovenskog stručnjaka Matjaža Keka osvojila dvostruku krunu.

Rijeka je poslije ispadanja Hajduka iz utrke najveći protukandidat Dinamu za naslov, a pogotovo ako znamo činjenicu da na Rujevicu Modri tek trebaju stići te ako bi ostao isti omjer snaga Rijeci bi i neriješeni ishod mogao biti dovoljan. Mogao, ali samo pod uvjetom da izabranici Željka Sopića svladaju sve ostale protivnike do kraja prvenstva.

Svi putevi vode na Rujevicu

Recimo kako se u prošlom kolu nije dogodilo iznenađenje, Rijeka je uvjerljivo na Rujevici svladala Goricu 3:0, dok je Dinamo ”u gostima” bio bolji 1:0 od Lokomotive. Ista meta isto odstojanje. No pred navijačima oba kluba novi je vikend i novi veliki izazov, poglavito ako znamo da Riječani idu na noge Lokomotivi, dosta neugodnoj Lokomotivi, dok plavi putuju u Varaždin, na stadion na kojem se poskliznuo i Hajduk. Drugim riječima, ako se sve razvije prema očekivanom scenariju na Rujevici nas očekuje spektakl, utakmica kakva se samo poželjeti kad su u pitanju utakmice koje odlučuju o naslovu prvaka jedne države. Neki bi rekli – konačno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće biti lako Riječanima protiv Lokomotive na travnjaku koji više podsjeća na oranicu u slavonskoj ravnici koja je ne tako davno prehranjivala milijune ljudi. Danas? Danas je pusta i raseljena. No, to je neka druga tema.

Marko Pjaca

Da Riječanima neće biti lako svjedoče nazovi informacije o prelasku Marka Pjace u Dinamo, i to, zamislite, u jeku divovske borbe dva kluba za titulu. Takve informacije, naravno, nisu potvrđene, barem ne službeno, stoga to mnogi navijači Rijeke tretiraju kao podmetanje ”Dinamovih novinara” kako bi se klub s Rujevice destabilizirao uoči odlučujućih dvoboja. Naravno, tako nešto je moguće,  je li i realno?

Kako bilo, prije nekoliko mjeseci Dinamo je mogao, relativno bezbolno, dovesti Pjacu, točnije vratiti, na Maksimir. No od toga su odustali. Bolje rečeno, takvu soluciju nisu uzeli za ozbiljno. Kasno je za kajanje, na terenu treba potvrditi kvalitetu, ne kroz medije i nipošto ne za zelenim stolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.