ESI: Košarkašice Zagreba u polufinalu, Vern nastavlja s pobjedama

Foto: Twitter

Košarkašice Sveučilišta u Zagrebu osigurale su plasman u polufinale natjecanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu, dok u muškom dijelu turnira sveučilište Vern i dalje nastavlja s iznenađenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkašice zagrebačkog Sveučilišta bez većih su problema pobijedile Sveučilište u Goettingenu s 80-44.Koliko je uigrana bila ekipa Zagreba govori podatak kako je na ovoj utakmici pet igračica bilo s dvoznamenkastim učinkom. Džankić i Majstorović ubacile su po 14, Škara 13 poena, kapetanica Plavljanin pridodala je 12, a najefikasnija bila je Mamić sa 16 poena.

Do polufinala su došle i sveučilistarke Alba Iulie iz Rumunjske koje su slavile protiv Ljubljane s 75-66. I treća četvrtfinalna utakmica u dvorani Trešnjevka donijela je mnoštvo neizvjesnosti i preokreta. Tek u zadnje dvije minute posljednje četvrtine Sveučilište u Bologni uspjelo se odvojiti i zasluženo pobijediti Sveučilište u Varšavi s 63-52, te će se u polufinalu ogledati s Zagrepčankama. Posljednje mjesto u polufinalu popunilo je Sveučilište u Beogradu koje su slavile protiv francuskog Aix-Marseille sveučilišta s 61-41.

U muškom dijelu natjecanja košarkaši Zagreba su stotkom završili natjecanje u skupini A. I prije ovog kola bilo je poznato da će oni kao prvi u skupini A nastupati u polufinalu, ali i pored toga nisu se željeli opustiti i ozbiljno su shvatili utakmicu protiv Wurzburga (100-57) i sutra zakazali susret s kolegama s VERN-a. U utakmici za prvo mjesto u skupini B, u košarkaškoj dvorani Dražena Petrovića, suprotstavili su se košarkaši s Veleučilišta VERN’ i košarkaši sa Sveučilišta u Nišu. Iako je srpska ekipa slovila kao favorit, “Vernovci” su slavili s 74-64.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon novog terorističkog napada u Nici, velika pozornost se posvećuje sigurnosti na Igrama u Rijeci i Zagrebu. Joško Morić, član odbora sigurnosti Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. kazao je da nadležne službe temeljito i ažurno obavljaju svoj posao.

’Sve je pod kontrolom i Igre se odvijaju u najboljem redu. Stanje sigurnosti je tipično za ovu vrstu natjecanja, s ovolikim brojem natjecatelja i osoblja,’ rekao je Morić.

Na ulazu u zagrebačko Studentsko selo na Savi uvjerili smo se da se primjenjuju najviši sigurnosni standardi kako bi boravak sportaša na ESI-u bio što ugodniji.Za ulazak u selo nužno je zaštitarima predočiti akreditacijsku ispravu i veće torbe dati na pregled. Zaštitari temeljito obavljaju svoj posao, beziznimno provjeravajući podudarnost fotografije na akreditacijskoj ispravi s nositeljem isprave. Osim opasnih predmeta, u selo nije dozvoljeno unositi ni alkohol.Cijelo Studentsko selo zaštićeno je novopostavljenom ogradom, kao i nadzornim kamerama. Videonadzorom su pokrivene i druge lokacije u okolici, kao što je klub Roko, službena lounge zona ESI-a 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.