Euro 2024: ‘Imamo prevelika očekivanja od reprezentacije’

Foto: snimka zaslona

U emisiji EURO 2024 ove nedjelje gostovali su stručni komentatori Vedran Ješe, Mario Cvitanović te Robert Matteoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuli su se u svojoj analizi na jučerašnji težak poraz Hrvatske od Španjolska u otvarajućoj utakmici skupine B.

– Naletjeli smo na jako kvalitetnog protivnika, možda su u ovom trenutku uz Francusku i najbolji trenutno u Europi. Tako da, mislim da ovo što je Zlatko Dalić rekao, imamo prevelika očekivanja od naše reprezentacije. Digli smo ljestvicu u tim očekivanjima, u javnosti, da možemo biti europski prvaci. Mislim da je to nerealno, pokazali jesmo da možemo iznenaditi zadnja dva svjetska. Stvarno smo odigrali iznad svojih mogućnosti i napravili smo veliki rezultat. Ali ovdje u ovoj utakmici smo vidjeli dosta nedostataka kod Hrvatske, istaknuo je Vedran Ješe.

Robert Matteoni kaže da Hrvatska ne pripada vrhu europskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Problem je svakako ono što se pokazalo u ovoj utakmici, a to je pristup. Dakle, ako vi imate situaciju da dobijete tri gola praktički iz tri jeftine pogreške našeg obrambenog zida, dakle ne samo braniča, nego recimo kod onog gola Ruiza su pogriješili, vrlo lako su ušli u duel Modrić i drugi igrači, dakle i Brozović, dakle stvar kad je pristupa, onda vi pogotovo nemate šanse protiv ovakve reprezentacije, zato što oni igraju sve ono što igramo mi, samo igraju brže i okomitije. Sve one najave koje su sasvim sigurno utjecale na igrače, iako oni kažu da nisu, da neko spominje da je Hrvatska spremna i da ide po zlato, to mi se čini onako kao jedan ipak vic, smatra Robert Matteoni.

– Da je Hrvatska bila onakva kakvu smo očekivali, kakva je navikla i kako je do sada pobjeđivala, sigurno nije. Reći ću samo dva, tri podatka. Znači, mi smo ušli u utakmicu, prvih desetak minuta ili petnaestak nismo izgledali dobro, to je definitivno istina. Nakon 20. minute, mi smo se oslobodili pritiska, počeli smo igrati, u tom trenutku primili smo prvi gol. Prva akcija sljedeća, imali smo jako dobru situaciju da izjednačimo. Međutim nismo. U određenim situacijama primali smo golove točno onda kada nismo trebali, poručuje Mario Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.