Ješe o Petkoviću: Ako imaš priliku zabiti gol, zabij ga

Foto: snimka zaslona

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić govorio je na konferenciji za novinare o kaznenom udarcu protiv Španjolske koji je neuspješno izveo Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je zamjerio Petkoviću što je izveo udarac s bijele točke. Spominjao je i da postoji hijerarhija u reprezentaciji.

– Vjerujem da je hrvatska reprezentacija ozbiljna i da ima na papiru prije utakmice napisano par izvođača. Ima ih par na klupi. Trebali su reagirati ako već misle da Petković ne puca. Meni je žao što Petković možda nije šutirao prije penala. Imao je dovoljno vremena da šutira i zabije gol. On je napravio još jedno primanje. Dao je mogućnost da ga stigne igrač. Možda je išao iznuditi penal i crveni karton. Ali opet, ako si imao priliku da zabiješ gol, zabij gol. A postoji s razlogom ono staro pravilo da ne izvodi igrač na kojem je bio penal, rekao je Vedran Ješe.

– Zamjerio je to Petkoviću, to se vidi. Shvatio sam iz izjava Zlatka Dalića da će promjena biti. To je evidentno. Kao što sam shvatio da je zamjerio Petkoviću što je preuzeo odgovornost za kazneni udarac. On je to danas dao jasno do znanja. E sad, kako će on reagirati s tim stvarima? On je rekao da će razgovarati, kako to inače čini. A inače, podsjetit ću samo na pokojnog Ćiru Blaževića koji je uvijek govorio, i ja sam to svjedočio kad sam išao na Europska prvenstva gdje je on bio izbornik, da on ne može spavati dobro. Ja kažem, šefe, pa sve dobro izgleda pa što je problem? Ne, tišina je. Sve je mirno. To nikad nije dobro, rekao je Robert Matteoni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i Dalićevu ispriku navijačima koju je uputio s današnje konferencije.

– Zlatko Dalić ima svoju karakterističnu komunikaciju sa širom javnosti. On dosta često kaže ono što ljudi vole čuti. I to je u redu. Jednostavno, kad imate izbornika koji je postigao ovakve rezultate kao što je postigao Dalić, onda je u principu to njegova doktrina rada i ne možete to zamjeriti. Međutim, ipak nisam za to da se triput ispričava u jednoj press konferenciji. Više sam za to da je izbornik danas pokazao više energije u razgovoru, više energije u reakciji, ne znam zbog čega je danas djelovao ovako tužan. On mora biti predvodnik neke reakcije, a isprike u redu. Lijepo je reći ljudima, nismo zaslužili pohvale, zaslužili smo kritike. Međutim, ponavljam, siguran sam da su igrači htjeli, a zašto nisu, to je drugi par cipela, dodao je Matteoni, piše HRT. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.