Dalić: Sve je još u našim rukama, igrači su iskusni i ovo ne bi trebao biti problem

dalić
Foto: snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je u Berlinu izgubila od Španjolske 3-0, a dan nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić za HTV se osvrnuo na visoki poraz i najavio susret s Albanijom u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesu li se slegli dojmovi nakon jučerašnjeg poraza?

– Dojam je kao i jučer. Zaslužen poraz. Loša utakmica s naše strane. Protivnik je bio bolji u svim segmentima igre. Kad pogledamo statistiku, možda je rezultat i previsok, ali nje bilo realan prikaz stanja. Što je tu je, pred nama su još dvije utakmice. Sve je u našim rukama.

Je li pobjeda nad Portugalom, pa doček u Neuruppin, euforija ostavilo traga?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stalno ponavljam, tu euforiju moramo smanjiti, ali to se ne može zaustaviti. Doveli smo 100 000 ljudi u Berlin, to je velika priča i teško je to zaustaviti. Mi smo s naše strane pokušavali to smiriti, ali imali smo loš dan i ulazak u utakmicu protiv velikog protivnika kojem nismo uspjeli parirati. Ali naši su igrači iskusni i ovaj poraz nam ne bi trebao biti veliki problem.

U drugom dvoboju naše skupine B Italija je pobijedili Albaniju s 2-1.

– Italija je bila superiorna. Gubili su već u prvoj minuti, vratili se u utakmicu, napunili se samopouzdanjem, puno su trčali, imali veći posjed, bili su jednostavno kvalitetniji od Albanije koja je imala priliku izjednačiti, ali očekivana pobjeda Italije.

Kako protiv Albanije i hoće li se mijenjati sastav za taj susret?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vidjet ćemo. Danas počinjemo s pripremama i analizom. Znamo što nam ta utakmica znači. Bili smo u ovakvim situacijama. Idemo dalje, moramo živjeti u ovakvoj situaciji. Bili smo dugo u komforu dobrih rezultata, ali kad se ovako nešto dogodi moraš biti jači, spremniji, kvalitetniji, tražiti rješenja za pobijediti. To je ono što mi očekujemo. Protiv Albanije ćemo vidjeti još kroz ova dva-tri dana što ćemo promijeniti. U svakom slučaju, znamo što nam je činiti, moramo pobijediti.

Podrška s tribina nije izostala u Berlinu, a sigurno će biti velika i u Hamburgu?

– Hvala ljudima što su došli u Berlin. Moram im se ispričati u ime cijele momčadi na razočarenju, nisu očekivali ovakav rezultat. Ali i kad gubi i kad pobjeđuje Hrvatsku se mora voljeti, navijati za nju. Hvala im na podršci i molim ih za razumijevanje i podršku u Hamburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.