EuroBasket: Hrvatska uvjerljivo pobijedila Makedoniju 73:55!

Hrvatski košarkaši ostvarili su drugu pobjedu na ovogodišnjem EuroBasketu svladavši u susretu 3. kola skupine C u zagrebačkoj Areni Makedonce sa 73:55 (15:18, 15:14, 22:10, 21:13).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i u dvoboju protiv Slovenije u subotu, naši košarkaši nešto su slabije ušli u utakmicu, te su većim dijelom prvoga poluvremena hvatali zaostatak. Nakon početnog vodstva Hrvatske od 7-2, Makedonija je serijom 10-0 preokrenula na 7-12 i držala vodstvo do kraja prvog dijela.

Makedonci su odlično šutirali trice u prvoj četvrtini (3-5), a pogodili su i prvi šut u drugom dijelu, ali kako su s se njihovi glavni igrači s vremenom sve više umarali, počeli su promašivati, te je bilo samo pitanje vremena kada će veća kvaliteta Hrvatske izbiti na vidjelo.

To se dogodilo u drugih 20 minuta, Hrvatska je košem Bogdanovića povela sa 38-37 u 24. minuti, uslijedile su trica Ukića, tri slobodna bacanja Šarića i koš Tomića za 48:39, te je bilo jasno kako će Hrvatska ostvariti drugu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonski kapetan Vlado Ilievski tricom uz dodatno slobodno bacanje smanjio je na 52-46 početkom četvrtog dijela, ali uslijedio je novi udar Hrvatske koja je pobjegla na 69:49 i ostvarila sigurnu pobjedu.

Dario Šarić je sa 15 koševa i sedam skokova predvodio Hrvatsku, Bojan Bogdanović je dodao 13 uz šest skokova, Krunoslav Simon 12, a Ante Tomić 10 uz devet skokova. Predrag Samardžiski je sa 10 ubačaja bio najefikasniji kod Makedonije.

Hrvatska će u 4. kolu u srijedu (21 sat) igrati protiv Nizozemske, dok će natjecanje u skupini okončati u četvrtak (18 sati) protiv Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u utorak Slovenija je sa 81:74 svladala Nizozemsku, dok je Grčka sa 79-68 pobijedila Gruziju.

Nakon tri kola Grčka je vodeća sa 3-0, slijede Hrvatska i Slovenija sa 2-1, Nizozemska i Makedonija su na 1-2, a Gruzija na 0-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.