Europsko prvenstvo u judu za juniore: Brigita Matić osvojila europsko srebro

Foto: fah

Drugi dan Europskog judo prvenstva za juniore u španjolskoj Malagi donio je nastup Brigite Matić u kategoriji do 78 kilograma. Aktualna svjetska prvakinja u juniorskoj konkurenciji osvojila je europsko srebro iako je imala veliku priliku i za osvojiti zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak je bacila Portugalku Sampaio na ippon, a nastavila u istom ritmu protiv Ruskinje Gimaletdinove. U polufinalu je pokazala što znači iskustvo i kvaliteta pobjedom na yuko (1-0) protiv Poljakinje Kulage, a u finalu išla na Njemicu Wagner.

Tri minute i 40 sekundi je Brigita Matić kontrolirala borbu, vodila na yuko (1-0) i činilo se da će naslovu svjetske juniorske prvakinje, dodati i europsku titulu. No, u samoj završnici je svojom nepažnjom doživjela poraz.

” Dvadeset sekundi prije kraja napravim grešku, iskontrira me i izgubim zlato. Tri puta srebro, nikako do zlata, a ovo mi je treći poraz od Wagner. Barem izlazim iz juniora kao svjetska prvakinja”, rekla je Brigita nakon srebra kojeg je osvojila i u Poreču 2012. te Oberwartu 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugog dana su nastupile i Lara Kliba (do 63 kg), koja je izgubila u prvom kolu od Francuskinje Eme (yuko 0-2) te Dominik Družeta (do 81 kg), koji je nakon pobjede protiv Gruzijca Kurdianija (ippon) izgubio od Francuza Djala (wazari).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.