Europsko prvenstvo plivanje: Sinovčić i Vincetić u lovu na medalje

Foto: fah

Sljedećeg tjedna će se u irskom glavnom gradu Dublinu održati Europsko paraplivačko prvenstvo na kojemu će sudjelovati 400 plivača iz 37 zemalja, a hrvatske boje brane 11 plivačica i plivača koji će startati u 34 discipline, ovisno o njihovim kategorijama tjelesnog oštećnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekujem od paraolimpijaca Dine Sinovčića, člana PK Cipal iz Splita, i Kristijana Vincetića, člana PK Dubrava iz Zagreba, da budu u borbama za odličja. Sinovčić je ove godine u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja isplivao na 100m leđno najbrže europsko, a drugo svjetsko vrijeme, tako da se možemo nadati odličju u ovoj disciplini koja je na rasporedu 16. kolovoza. Od Vincetića svakako očekujem borbu za odličja na 100m leptir 15. kolovoza i na 400m slobodno 18. kolovoza”, izjavio je izbornik Slobodan Glavčić te naglasio:

“Nekolicina plivača je zbog promjena u pravilima spuštena u niže klase te zbog tog razloga bio bih zadovoljan da svi ostali uđu u finala neke od disciplina u kojima će nastupiti”.

Hrvatski plivači nastupaju na europskim prvenstvima od 1995. godine na kojima su osvojili 23 medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.