Europsko prvenstvo rukomet 2018: Norvežanima sedam pobjeda i četiri poraza protiv Hrvatske

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras se u Zagrebu sastaje u 2. kolu druge faze EURA s Norveškom, reprezentacijom s kojom ima pozitivan međusobni skor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Norveška igrali su dosad 13 utakmica, a Hrvatska je upisala 7 pobjeda, 4 poraza i dva remija.

Na europskim prvenstvima igrali smmo sedam utakmica, a Hrvatska je dobila pet dvoboja, Norveška jedan, dok je jedan dvoboj završio neodlučeno. Prvi dvoboj odigran je na EP u zagrebu 2000. godine i Hrvatska je dobila s 27-23, kao i šest godina kasnije u Švicarskoj (32-28). Na EP-u Norveškoj 2008. bilo je 23-23, u Austriji 2010. godine Kauboji su slavili s 25-23, kao i 2012. u Srbiji, kada je bilo 26-20.

Na zadnjem EP-u u Poljskoj igrali smo čak dvaput – u skupini je Norveška ubilježila svoju jedinu pobjedu (34-31), ali je Hrvatska uzvratila u borbi za broncu s 31-24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji dvoboj Hrvatska i Norvešška igrali su na SP-u u Francuskoj lani, kada su Norvežani u polufinalu slavili s 28-25, u tom dvoboju je u zadnjoj sekundi regularnog dijela Zlatko Horvat promašio sedmerac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.