Europsko prvenstvo streljaštvo: Petar Gorša drugi u kvalifikacijama zračnom puškom

Foto: fah

Najbolji hrvatski strijelac 28-godišnji Petar Gorša sa 628,9 krugova ostvario je drugi rezultat u kvalifikacijama zračne puške na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem u Mariboru te će se od 13.30 sati boriti u finalu boriti za odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalifikacijama je bolji od Gorše bio samo Rus Vladimir Maslenikov (631,9 krugova), osvajač bronce na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, gdje je naš strijelac osvojio sedmo mjesto u finalu. Gorša u Mariboru brani europsku broncu osvojenu prošle godine u mađarskom Gyoru.

Hrvatska je za samo 0,3 kruga ostala bez drugog predstavnika u finalu. Naime, toliko je nedostajalo Marinu Čerini (625,5 krugova) za osvajanje osmog mjesta. Kvalifikacije je završio na 10. mjestu. Treći hrvatski reprezentativac Martin Oborovečki pogodio je 612,0 krugova i osvojio 60. mjesto, što je u momčadskom dijelu natjecanja našu reprezentaciju izbacilo iz kruga konkurenata za odličja. Hrvatska je sa 1866,4 kruga osvojila sedmo mjesto, a novim europskim prvacima postali su ruski strijelci (1878,5). Srebro je pripalo reprezentaciji Srbije (1869,2), a bronca Nijemcima (1868,5).

Uz Goršu i Maslenikova, u finalu će se za odličja boriti Srbin Milutin Stefanović, Poljak Tomasz Bartnik, Talijan Giuseppe Pio Capano, Ukrajinac Oleh Carkov, Francuz Alexis Raynaud i Norvežanin Ole Magnus Bakken.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.