Europsko prvenstvo u veslanju: Radonić u polufinalu, četverac posljednji

Foto: fah

Hrvatski veslač Luka Radonić plasirao se u polufinale Europskog prvenstva u češkim Račicama u disciplini laki samac zauzevši drugo mjesto u svojoj skupini u repesažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radonić je u repesažu ostvario vrijeme od 7:18.22 minute zaostavši za Poljakom Arturom Mikolajczewskim 4.45 sekundi, no 4.29 sekundi ispred četvrtog Čeha Jana Cincibucha koji je ostao bez polufinala.

Polufinalne utrke na programu su u subotu od 10.40 sati.

Četverac bez kormilara u sastavu Danijel Plišić, Tomislav Šain, Bernard Samardžić i Leon Mikulić nije se uspio probiti u polufinale niti kroz repesaž u kojem je s vremenom 6:32.73 zauzeo posljednje peto mjesto. Trećeplasirani Švicarci, posljednji koji su ušli u polufinale, pobjegli su im za 11.16 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša će posada tako s Grčkom nastupiti u finalu C u subotu u 13.15 sati.

Olimpijski doprvak i dvostruki europski prvak u samcu Damir Martin plasirao se izravno u polufinale ostvarivši najbolje vrijeme u svojoj skupini. Martin je u četvrtoj skupini kvalifikacija pobijedio s rezultatom 6:55.720. Direktan plasman u polufinale donosilo je samo prvo mjesto, a Martin je slavio s pet sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Bjelorusa Stanislava Ščarbačenija.

Martin je na posljednja dva EP-a u Brandenburgu (2016) i Poznanju (2015) osvojio zlatne medalje u samcu i u Češkoj će pokušati osvojiti treću europsku titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalne utrke samaca su na rasporedu u subotu od 11.55 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.