(FOTO) Fantastičan derbi na Goodison Parku odigrali su Everton i Liverpool, prvak ostao bez pobjede

Foto: fah

U sklopu 5. kola engleske nogometne lige aktualni prvak Liverpool gostovao je kod velikog gradskog rivala Evertona na Goodison Parku. Bila je to sjajna utakmica koja je završila 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Da će to biti veliki derbi pokazao je i start Evertona u novu sezonu, koji je krenuo u prvenstvo s četiri pobjede, pun samopouzdanja, s velikim optimizmom. U takvoj je atmosferi Everton ugostio Redse, koji su u dva navrata vodili, no na kraju je zasluženo do boda došao Everton.

Dakle, gosti su poveli poslije samo tri minute igre, Sadio Mane je sjajno pogodio nakon centaršuta Robertsona s lijeve strane, a nekoliko minuta kasnije došlo je to teške ozljede Virgila van Dijka nakon neopreznog starta golmana Karamela Jordana Pickforda. S obzirom da je nizozemski nogometaš bio u zaleđu vratar domaćina nije kažnjen i nije dosuđen kazneni udarac za goste.

U 19. minuti susreta Everton je izjednačio. Naime, sjajni James Rodriguez, koji nakon dolaska u Everton briljira, izveo je korner, Keane je odlično skočio te je glavom pogodio za 1:1. Do poluvremena je ostalo 1:1, a u nastavku je Liverpool bio i opasniji i konkretniji, međutim, nije uspio i svoju nadmoć pretvoriti u tri boda. U 72. minuti utakmice egipatski nogometaš Mohamed Salah postigao je gol za novo vodstvo Liverpoola i to nakon što je nesretno loptu odbio stoper domaćih Mina, bod je Evertonu donio Calvert-Lewin, na centaršut  Dignea u 81. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici utakmice Richarlison je crveni karton dobio zbog oštrog starta nad Fabinhom, u sudačkoj nadoknadi Henderson je pogodio za 3:2, međutim, oglasio se VAR te je suđeno zaleđe Manea prije toga. Liverpool je ostao bez punog plijena.

Nakon ove utakmice Everton je ostao na tri boda više od Liverpoola, koji brani naslov prvaka. Očito aktualni prvak Engleske nije na najbolji način počeo novu sezonu, no prvenstvo je jako dugo. Bit će vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.