Dinamo velikim preokretom izbacio Mourinha za četvrtfinale Europske lige

Zagreb, 18.03.2021 - Uzvratna utakmica osmine finala Europske nogometne lige: Dinamo - Tottenham. Na slici Mislav Oršic iz Dinama i Harry Kane iz Tottenhama. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Dinamo je s 3:0 pobijedio Tottenhama na Maksimiru u osmini finala Europa lige i napravio povijesni podvig jer je s ukupnih 3:2 prošao u četvrtfinale ovog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki junak za preokret bio je Mislav Oršić koji je zabio sva tri pogotka za hrvatskog prvaka te izbacio Josea Mourinha i njegovu momčad.

Uoči ove povijesne utakmice Dinamo je ostao bez trenera Zorana Mamića.

U 35. minuti je prijetio Majer s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla malo pored gola. Novu šansu imali su minutu kasnije, Majer je našao Ademija na nekoliko metara od gola Llorisa, ali je loptu s njegove noge odnio raspoloženi Davinson Sanchez. Dogodio se još jedan pokušaj, ovoga puta Tottenhamov, jedini u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 62. minute Dinamo je vodio 1:0. Zabio je Mislav Oršić, namjestio se na lijevoj strani na rubu šesnaesterca i desnom nogom pogodio same rašlje. U 82. minuti Ademi je prošao po lijevoj strani obrane Tottenhama i dodao do Atiemwena, a on je sjajno odigrao pred gol Tottenhama gdje je bio Oršić i zabio za 2:0 za produžetke.

Mislav Oršić u produžecima je uzeo loptu gotovo na polovici terena, nanizao dvojicu igrača Tottenhama i onda neobranjivo pogodio iza Llorisa.

Imao je Tottenham u 115. minuti veliku priliku, pucao je Lo Celso, ali njegov udarac majstorski je obranio Dominik Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.