Federer odveo Švicarsku u finale

Foto: fah

Tenisači Švicarske borit će se za naslov pobjednika Davis Cupa protiv Francuske, nakon što je u prvom pojedinačnom meču u nedjelju u Ženevi Roger Federer sa 6-2, 6-3, 7-6 (4) svladao najboljeg talijanskog tenisača Fabija Fogninija i donio domaćima treći, pobjednički bod u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarcima će to biti drugi nastup u finalu. Prvi put su za naslov igrali 1992. godine. Tada su Amerikanci sa svojim teniskim “Dream Teamom”, u kojem su bili Andre Agassi, Pete Sampras, Jim Courier i John McEnroe, u Forth Worthu ugostili Švicarsku predvođenu Marcom Rossetom i Jakobom Hlasekom i pobijedili s 3-1.

Domaćin finala, koje je na rasporedu od 21. do 23. studenog, bit će Francuska s obzirom na to da su u njihovom posljednjem međusobnom dvoboju, u četvrtfinalu 2004. godine, domaćini bili Švicarci. Francuzi, za koje je tada igrao njihov današnji izbornik Arnaud Clement, svladali su Švicarsku s 3-2, a oba boda Švicarcima donio je Roger Federer. Bio je to posljednji švicarski nastup u četvrtfinalu do ovogodišnjeg pohoda do finala.

Francuzima će to biti prvi nastup u finalu nakon 2010., kad su u Beogradu poraženi sa 3-2 od Srbije, te 17. ukupno. U dosadašnjih 16 nastupa u finalima Francuzi su ostvarili 9 pobjeda, a 7 puta su poraženi. Posljednji naslov osvojili su 2001. pobjedivši Australiju u finalu u Melbourneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠVICARSKA – ITALIJA 3-1

Roger Federer – Fabio Fognini 6-2, 6-3, 7-6 (4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.