Fešta novih prvaka: Euforična riječka noć i čestitka iz Dinama

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Rijeke iza sebe su ostavili najdužu noć u svojoj karijeri, nakon ludog slavlja prvaci Hrvatske još su uvijek u slavljeničkom raspoloženju, iako će vrijeme novih izazova vrlo brzo doći. Naime, pripreme za Ligu prvaka neće biti jednostavne, Rijeka svakako treba pojačanja. Liga prvaka jedna je posve drugačija razina natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ostanimo ipak kod slavlja, koje je započelo na Rujevici po završetku utakmice i nakon pobjede protiv Cibalije. Nakon Rujevice fešta se prelila na cijeli grad, u brojne riječke kafiće, u Rijeci noćas nitko nije spavao, igrači su se pridružili tisućama navijača na Gatu Karoline Riječke, gdje se pjevalo, plesalo, održan je i koncert u čast novih prvaka Hrvatske. Gorjele su baklje, Armada je s pravom slavila kao nikad do sada.

Igrači su se nakon toga preselili u riječki klub Phanas, slavilo se u pomalo euforičnoj atmosferi, posve razumljivo. Naime, ipak je ovo prvi naslov za Rijeku u sedam i nešto desetljeća dugoj povijesti ovog kluba. Nisu uspjeli 1999., no, sve im se vratilo 18 godina kasnije. Prema pisanju portala goal.com/hr među prvima su kući otišli Leonard Zuta i Goodness Ajayi, navodno je glavni dirigent slavlja bio Marko Vešović, koji se sjajno snašao s mikrofonom u ruci. Pjevalo se sve i svašta, od kvarnerskih pjesama, do dalmatinskih klapskih pjesama i slavonskih lola, mogle su se čuti čak i zagorske popevke. Drugim riječima, bilo je za svakoga ponešto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavio se Dinamov pad s trona nakon više od jednog desetljeća, posebno je bio raspoložen Andrej Prskalo koji je poručio:
“Zaslužili smo, stvarno smo zaslužili taj naslov.” Prskalo je potvrdio da je Rijeka dobila čestitku koju je uputio i bivši Riječanin, danas igrač Dinama, Marko Lešković.

“Lešković nam je čestitao na naslovu prvaka. Ma i to među prvima. Zašto i ne bi?! OK, on je sada igrač Dinama, ali mi smo i dalje veliki prijatelji. Čujemo se, razgovaramo, ostali smo u dobrim odnosima. Zahvaljujem mu na čestitkama, oduvijek je bio odličan igrač i još bolja osoba.”

Igrači Rijeke sjetili su se i svog bivšeg igrača, hrvatskog reprezentativca Mateja Mitrovića, koji trenutno nogometni kruh zarađuje u Istanbulu. S Mitrovićem su se igrači novog prvaka čuli tijekom lude riječke noći. Radili su mobiteli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.