Filip Hrgović: Dobar je osjećaj biti ondje gdje pripadam, a to je svjetski vrh

Foto: Jan Serdar

Hrvatski boksač Filip Hrgović otputovat će u nedjelju ujutro u Saudijsku Arabiju na boksački spektakl koji slijedi 23. prosinca kada će mu protivnik biti deset godina stariji Australac Mark De Mori, a borbe će odlučiti apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije. Boksačka noć koja nas očekuje, smatra se najvećim boksačkim događajem desetljeća, a Filip i trener Yousef Hasan na održanoj konferenciji za medije otkrili su kako se Filip osjeća, kako teku pripreme te što možemo očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Drago mi je da ću uskoro u ring. Nije prošlo puno od zadnje borbe, znao sam imati i duže pauze i drago mi je što više nije tako. Drago mi je da sam aktivan, to je važno za moju karijeru. Pripreme su odrađene dobro, imao sam dobre sparing-partnere, zdrav sam, osjećam se super i spreman sam za izazov koji me čeka“ – izjavio je Filip Hrgović te dodao: „Za mene je važno da idem u ring, da prođem kamp, osjetim psihozu meča. Protivnik nije najvišeg ranga i nije rang borca na kojeg ja ciljam, ali ne treba nikog podcijeniti, u boksu jedan udarac sve mijenja. Shvatio sam ga ozbiljno.“

> Filip Hrgović: Sljedeći sam na redu za napad na svjetsku titulu

Boksački spektakl u Rijadu, glavnome gradu Saudijske Arabije, na jednom mjestu okupit će mnoga poznata imena iz svijeta boksa, kao što su Anthony Joshua, Deontay Wilder, Joseph Parker, Otto Wallin, Daniel Dubois, Dmitrij Bivol i drugi koji će u osam kvalitetnih mečeva pokazati najbolje iz sporta boksa. Dvije najvažnije borbe su u teškoj kategoriji, Deontay Wilder protiv Josepha Parkera te Anthony Joshua protiv Otta Wallina, ali i borba Filipa Hrgovića protiv 41-godišnjeg Marka De Morija iz Australije izazvala je veliki interes sportske publike s obzirom na to da je Hrgović je po IBF-u prvi izazivač. Na WBO listi je deveti, na WBC listi je 11., a na WBA listi je 10.

Vlasnik Favbeta, Andrii Matiukha, poželio je Filipu sretan put uz riječi: „Ponosni smo što podržavamo Filipa Hrgovića već četiri godine. Filip je nevjerojatan boksač i želimo mu puno uspjeha u idućoj borbi u Saudijskoj Arabiji. Sretan sam što je Favbet dio njegovog tima i zajedno s nestrpljenjem pratimo put ka novim uspjesima. Sretno!“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobar je osjećaj biti ondje gdje pripadam, a to je svjetski vrh. Blizu sam mu. Odradili smo sve potrebno da zavrijedim poziciju obaveznog izazivača, a IBF mi ju je potvrdio. Borit ću se s pobjednikom meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usika, a budu li oni htjeli revanš, meni slijedi borba za upražnjeno mjesto protiv pobjednika borbe između Joshue i Wildera. To smo dugo čekali”, zaključio je Hrgović.

Na istom boksačkom spektaklu za titulu IBF-ovog pojasa u kategoriji Cruiser borit će se i neporaženi nositelj naslova Australac Opetai protiv Britanaca Ellisa Zorroa, a glavna borba večeri ipak bit će ona između Anthonyja Joshue i Otta Wallina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.