Finale Davis Cupa, Mario Ančić uoči dana odluke: ‘Još uvijek ulazimo kao veliki favoriti, imamo priliku ući u povijest’

Foto: fah

“Žao mi je Mate i Dode da nisu završili posao. Međutim, mi i dalje vodimo 2-1 i ulazimo u zadnji dan kao veliki favoriti”, rekao je Mario Ančić koji je prije 13 godina u Bratislavi pobjedom u odlučujućem dvoboju protiv Slovaka Martina Mertinaka doveo Hrvatsku do prvog trijumfa u Davis Cupu, a uvjeren je ne i posljednjeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pobjedničkoj 2005. godini, Ivan Ljubičić je pobijedio u 11 od 12 pojedinačnih dvoboja, a Ančić je najveći doprinos, osim u finalu, dao osvajanjem bodova u paru. U Lilleu je Hrvatska već u subotu bila na pragu osvajanja trofeja.

“Mislim da su se u četvrtom setu Francuzi nudili i da je vrlo lako moglo doći do petog seta, a onda je sve otvoreno. Žao mi je Mate i Dode da nisu završili posao. No, znali smo da je njima par najjači adut i da će biti vrhunska utakmica. Gledali smo vrhunske parove, oni su dobili, međutim mi i dalje vodimo 2-1 i ulazimo u zadnji dan kao veliki favoriti”, rekao nam je Mario Ančić u press centru, u utrobi velebnog stadiona Pierre Mauroy u Lilleu.

“Atmosfera je bila odlična. Imati 25.000 gledatelja na finalu Davis Cupa je ono što želiš, a naravno da u petak nije moglo biti isto, kad je bilo 6-0 u setovima i nismo dali da se navijači previše uključe. I sutra je važno, jer će vjerojatno biti vatrena atmosfera, da se dobro krene u meč i da se na jedan način na terenu “smiri” situacija, smiri njihovo navijanje. No, mislim da su Čilić i Ćorić preiskusni da bi na njih to utjecalo”, istaknuo je Ančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov stav o nadolazećoj promjeni formata natjecanja u kojem je bio pobjednik vrlo je jednostavan.

“Moj stav je da se osvoji Davis Cup ove godine i da se uđe u povijest kao zadnja ekipa koja ga je osvojila po ovom formatu.”

Iako je šteta što su Dodig i Pavić propustili prvu “meč-loptu”, time je stvorena mogućnost da bude zadovoljena poetska pravda i da Marin Čilić napravi ono što mu nije pošlo za rukom 2016. godine u zagrebačkoj Areni protiv Juana Martina del Potra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znam da novinari više traže takve priče, ja sam skloniji tome da nije važno što se dogodilo u Hrvatskoj, osim oko pripreme za meč, gdje želiš biti potpuno spreman u svim segmentima. No, drugačija je situacija, jer Marin ne igra protiv Del Potra, igrača o kojem bi se govorilo u kontekstu velike četvorke da nije ozlijedio zglob. Igrao protiv Pouillea ili bilo koga drugoga, ‘Čila’ je veliki favorit”, poručio je 34-godišnji Splićanin, pobjednik Davis Cupa iz 2005.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.