(FOTO) Ćorić bez polufinala US Opena, Zverev slavio nakon preokreta

epa08655229 Borna Coric of Croatia in action against Alexander Zverev of Germany during their match on the ninth day of the US Open Tennis Championships at the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 08 September 2020. Due to the coronavirus pandemic, the US Open is being played without fans and runs from 31 August through 13 September. EPA/JASON SZENES

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale US Opena, njega je u četvrtfinalu svladao Nijemac Alexander Zverev sa 1-6, 7-6 (5), 7-6 (1), 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih dvojica na US Openu su se sastali po drugi put, prije tri godine je u 2. kolu bolji bio Ćorić.

Bio im je ovo peti međusobni susret.

Krenuo je Ćorić odlučno, dva je puta oduzimao servis Zverevu u prvom setu te ga riješio u svoju korist sa 6-1. Naš je trenutačno prvi igrač ostvario “break” i u petoj igri drugog seta za vodstvo od 3-2, ali nije uspio tu prednost i zadržati jer je Zverev vratio izgubljeni servis u osmoj igri, pa je o pobjedniku te dionice odlučivao “tie-break”. I u odlučujućoj igri prvi je do prednosti stigao Ćorić, no Zverev je osvojio četiri od posljednjih pet poena te poravnao rezultat u meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu igrači su razmijenili po “break” u ranoj fazi, a potom su držali gemove na svom servisu do novog “tie-breaka”. No, ovaj put Zverev je bio dominantan, poveo sa 4-0 i mirno ga riješio u svoju korist sa 7-1.

Veliku priliku Ćorić je imao u petom gemu četvrtog seta kada je stigao do 0-40 na servis Zvereva, no nije iskoristio niti jednu od te tri vezane “break-lopte” kao niti još jednu prednost. Zverev je to znao iskoristiti, oduzeo je servis Ćoriću za vodstvo od 5-3, a onda prilikom servisa za meč iskoristio treću meč-loptu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.