(FOTO) Dubrovnik i Zagreb u Hrvatskoj kući u Rio de Janeireu predstavili turističku ponudu, uz veliki interes

Foto: fah

Dubrovnik i Zagreb predstavili su svoju turističku ponudu u Rio de Janeireu pred oko 150 brazilskih touroperatora, turističkih agenata i novinara u Hrvatskoj kući otvorenoj povodom Olimpijskih igara u tom brazilskom gradu, izvijestili su u srijedu iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

“Kako su Olimpijske igre u Riu svjetski sportski događaj godine to je i najbolja prigoda za predstavljanje hrvatske turističke ponude, posebice gradova Zagreba i Dubrovnika, ne samo brazilskom nego i svjetskom tržištu”, ističu iz dubrovačke Turističke zajednice iz koje, kao i iz zagrebačke s obzirom na zanimanje prisutnih na predstavljanju očekuju da će to imati pozitivan utjecaj na turističke rezultate s tržišta Brazila i šire.

Predstavljanje je održano u Hrvatskoj kući koju je u Riju zbog Olimpijskih igara uspostavio Hrvatski olimpijski odbor (HOO), otvorivši je za goste, partnere, medije i sportaše u nedjelju 7. kolovoza kao mjesto susreta svih ljubitelja Hrvatske i njezinog sporta.

Foto: fah
Foto: fah

Prilikom otvaranja Kuće, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša naglasio je važnost takvog mjesta na Olimpijskim igrama za turističku, kulturnu i gospodarsku promociju Hrvatske, zahvalivši pritom turističkim zajednicama Dubrovnika i Zagreba na suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za potrebe Kuće zakupljen je kongresni dio hotela Sao Francisco u centru Rio de Janeira, a otvorenju su prisustvovali brojni uzvanici, među kojima i hrvatski veleposlanik u Brazilu Željko Vukosav, predsjednik Komore za gospodarstvo, turizam i kulturu Brazil-Hrvatska u Rio de Janeiru Ottavio Villarinho, konzulica RH i diplomatska savjetnica Diana Štrkalj te brojni gospodarstvenici i novinari.

Foto: fah
Foto: fah

Turističku ponudu Dubrovnika i Zagreba u Kući su preda brojnim partnerima i novinarima predstavili direktorica dubrovačke TZ Romana Vlašić te Luka Benko iz zagrebačke TZ, pri čemu su, kako kažu iz dubrovačke TZ, Brazilci pokazali oduševljenje onim što Dubrovnik i Zagreb mogu ponuditi.

Na tom je predstavljanju ‘izvučena’ i sretna dobitnica tjednog putovanja za dvoje u Dubrovnik i Zagreb, a uzvanici su uživali i u hrvatskim delicijama te vinima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan poslije tog predstavljanja, u Hrvatskoj kući je održano i primanje za nogometni klub Villa Croatia, čiji igrači su Brazilci iz jedne od tamošnjih favela i koji su dobili hrvatske dresove, majice sa slikama Dubrovnika i Zagreba te promotivne materijale.

U Kući je proslavljena i prva hrvatska zlatna medalja na Olimpijskim igrama koju je osvojio hrvatski strijelac Josip Glasnović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.