(FOTO) Europsko prvenstvo rukometašica: Francuska i Rusija u nedjelju za naslov

Foto: fah

Rukometašice Francuske i Rusije borit će se u nedjelju (17.30 sati) za naslov prvakinja na Europskom prvenstvu u Francuskoj, nakon što je domaća reprezentacija u polufinalu nadigrala Nizozemsku sa 27-21 (12-11), a Rusija bila bolja od Rumunjske sa 28-22 (16-15), u utakmicama odigranim u petak u AccorHotels Areni u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasnija igračica Francuske bila je Estelle Nze Minko sa šest pogodaka, dok je Lois Abbingh sa sedam golova bila najbolja kod Nizozemki.

Ruskinje je do drugog europskog finala u povijesti predvodila Ana Vjahireva sa 13 pogodaka, dok je kod Rumunjki najefikasnija bila Ana-Maria Dragut sa četiri gola.

Finalni dvoboj Francuske i Rusije na rasporedu je u nedjelju s početkom u 17.30 sati, a dvoboj za brončano odličje između Nizozemske i Rumunjske započet će u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusiji će ovo biti drugo finale u povijesti, nakon što su ih 2006. u Švedskoj svladale Norvežanke. Osim tog srebra, Ruskinje imaju još dvije bronce.

Francuskinje su aktualne svjetske prvakinje, a u nedjelju će se prvi put boriti za europsko zlato. U svojoj kolekciji imaju tri bronce s europskih prvenstava.

U petak je odigrana i utakmica za peto mjesto, u kojoj su Norvežanke s uvjerljivih 38-29 nadigrale Šveđanke. Norveška je branila naslov osvojen prije dvije godine u Švedskoj, a ovo je tek drugi put u povijesti da se Norvežanke nisu plasirale barem u polufinale. Na dosadašnjih 12 europskih prvenstava norveške rukometašice su osvojile sedam zlatnih, tri srebrne i jednu brončanu medalju, a bez odličja ostale su samo 2000. godine u Rumunjskoj, gdje su bile šeste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.