(FOTO) Hrvatska nakon vrlo dobrog drugog poluvremena, u teškim uvjetima, na krilima Kramarića ipak slomila Senegal

Foto: fah

Nogometaši Hrvatske pobijedili su Senegal sa 2-1 (0-0) u posljednjoj pripremnoj utakmici odigranoj u petak pred 16.000 gledatelja u osječkom Gradskom vrtu, pred odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli u 48. minuti pogotkom Sarra, a preokret su donijeli Ivan Perišić i Andrej Kramarić. Perišić je u 63. minuti postigao izjednačujući pogodak iz slobodnog udarca, a Kramarić je u 78. minuti postavio konačnih 2-1.

Hrvatska u prvom poluvremenu nije uputila nijedan udarac u okvir vrata, a najbolji pokušaj imao je Mario Mandžukić u 7. minuti, kad se Ivan Perišić probio po lijevom boku, uputio oštar ubačaj na 10-ak metara, a naš napadač glavom pucao pokraj gola.

Samo minutu poslije na drugoj strani je Rebić dobro izbacio Luku Modrića, međutim kapetan nije uspio ni pucati, ni ubaciti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 15. minute Senegalci su preuzeli kontrolu lopte i prijetili opasnim kontranapadima. Najbliži je pogotku u 18. minuti bio Sakho, čiji je udarac sa 15 metara u desni donji kut Subašić krajnjim naporom obranio. Još je dvaput Sakho pucao, ali nije bio precizan.

U 44. minuti je Sarr izbio gotovo sam pred Subašića, ali je njegov udarac s desne strane završio pokraj suprotne vratnice. Minutu poslije isti je igrač prošao po desnoj strani i ubacio prema kapetanu Maneu, ali je taj ubačaj presjekao Subašić i uhvatio loptu.

Na početku drugog poluvremena Sarr se iskupio za promašaj iz 44. minute. U 48. minuti dugu mu je loptu uputio Alfred N’Diaye, Sarr primio desnom i odmah proslijedio lijevom pokraj Subašića za vodstvo gostujuće reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razdoblju od 50. do 80. minute izabranici Zlatka Dalića zagospodarili su terenom, a posebno opasan bio je Andrej Kramarić koji je u igru ušao na početku drugog dijela. U 52. minuti je odigrao akciju s Perišićem, koji je sa lijeve strane uputio prizemnu loptu na 13-14 metara. Natrčao je Kramarić i pogodio gredu.

Šest minuta poslije Kramarić je došao u priliku pucati iskosa s lijeve strane sa 15-ak metara. Gađao je suprotni gornji kut, ali je senegalski vratar Diallo odlično obranio.

U 63. minuti ni on nije mogao spriječiti pogodak. Ivan Perišić je izveo slobodni udarac sa 25 metara. Lopta je u letu pogodila nekog od Senegalaca u živom zidu, promijenila smjer i završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši su nogometaši nastavili pritiskati goste i krenuli po pobjednički pogodak. Do njega su i došli u 78. minuti zahvaljujući snalažljivosti Andreja Kramarića. Ušao je s lijeve strane u kazneni prostor, sa desetak metara pucao desnom nogom i pogodio Koulibalyja u bloku. No, lopta se ponovno odbila prema Kramariću koji iz voleja, lijevom nogom, pogađa suprotni donji kut.

Senegal je još dva puta opasno zaprijetio, a najbliže su izjednačujućem pogotku došli u 84. minuti. Sadio Mane je izveo slobodni udarac sa 20-ak metara i pogodio vratnicu.

Pred hrvatskim reprezentativcima su sada dva slobodna dana, a u ponedjeljak će iz zagrebačke zračne luke odletjeti prema St. Peterburgu u čijoj će okolici biti smješteni tijekom Svjetskog prvenstva koje otvaraju utakmicom protiv Nigerije 16. lipnja (21 sat) u Kalinjingradu.

HRVATSKA – SENEGAL 2-1 (0-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek. STADION: Gradski vrt. GLEDATELJA: 16.000. SUDAC: Adam Farkas (Mađarska)

STRIJELCI: 0-1 Ismaila Sarr (48), 1-1 Ivan Perišić (63), 2-1 Andrej Kramarić (78)

ŽUTI KARTONI: Kovačić (Hrvatska); Koulibaly, Sakho, N’Diaye, Sane, Mane (Senegal)

HRVATSKA: Subašić (od 67. L. Kalinić) – Vida, Ćorluka, Lovren (od 46. Jedvaj), Strinić – Rakitić (od 65. Kovačić), Badelj (od 46. Kramarić) – Rebić (od 61. Brozović), Modrić, Perišić – Mandžukić (od 46. N. Kalinić)

SENEGAL: Diallo – Gassama, Sane, Koulibaly (od 82. Mbodj), Sabaly – A. N’Diaye (od 75. P. Ndiaye), Gueye (od 88. N’Doye) – Sarr (od 74. Diouf), Mane, Niang (od 64. Keita) – Sakho (od 86. Sow)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.