(FOTO) Kraj za Ćorića na Roland Garrosu: Nije mogao protiv 12. tenisača svijeta

Foto: fah

Hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je u šesnaestini finala Roland Garrosa od Argentinca Diega Schwartzmanna s 7-5, 6-3, 6-3 za dva sata i 34 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je morao priznati poraz od Schwartzmanna, 12. tenisač svijeta, koji je u ovom dvoboju odigrao puno bolje i čvršće, iskoristivši sve Bornine pogreške. Prvi set je bio vrlo izjednačen, bez “breaka” sve do 11. igre kada Argentinac koristi nesigurnost na Ćorićevu servisu. Nakon gubitka prvog seta Ćorić nije pronalazio načina kako ugroziti Schwartzmanna, u drugom setu je dvaput gubio svoj servis, a u trećem je Argentinac poveo s 5-1, Ćorić nakratko došao do svoje prave igre i smanjio na 5-3, no kraj je uslijedio u sljedećem gemu.

Ćorić je na svoj servis dopustio čak 16 break-lopti, a šest ih nije uspio spasiti. Borna je u meču čak imao više winnera (37-32), ali je napravio čak 52 neprisiljene pogreške, točno upola manje nego Schwartzmann.

Bio je ovo njihov treći međusobni dvoboj i prvi Bornin poraz nakon što je Argentinca bez izgubljenoga seta svladao u Winstonu i Marakešu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.