(FOTO) Kvalifikacije za SP, podvig mladih Vatrenih: Hrvatska velikim preokretom u sudačkoj nadoknadi pobijedila Bjelorusiju

Foto: fah

U susretu skupine 1 kvalifikacija za eurospko nogometno prvenstvo 2019. godine, hrvatska U-21 reprezentacija je u Varaždinu velikim preokretom u sudačkoj nadoknadi pobijedila čvrstu Bjelorusiju sa 2-1 (0-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Hrvatska je otvorila kvalifikacije pobjedom u Moldaviji 3-0, a nove bodove je osvojila varaždinskom pobjedom protiv Bjelorusije do koje je stigla pogocima u posljednje dvije minute sučevog dodanog vremena. U junake teško izborene pobjede prometnuli su se Lorenco Šimić i Filip Benković, nakon što je Bahar u 48. minuti nakon udarca iz kuta svladao Posavca i doveo Bjelorusiju u vodstvo.

Gosti su imali tri boda u džepu sve do treće minute sučevog vremena, kad je na jedan ubačaj spretno reagirao Lorenco Šimić i glavom prebacio istrčalog bjeloruskog vratara. Tri minute poslije, u posljednjoj akciji na utakmici, Andrija Balić je ubacio na drugu vratnicu, gdje je najviši u skoku bio Filip Benković i pogodio za nesvakidašnji preokret i nova tri boda mladih hrvatskih reprezentativaca.

U drugoj utakmici u skupini Grčka je slavila sa 2-0 na gostovanju u Moldaviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici skupine s maksimalnih devet bodova iz tri utakmice vodi Grčka. Hrvatska je druga s maksimalnih šest bodova iz dva nastupa. Bjelorusija je treća sa četiri boda iz četiri utakmice, koliko ih je odigrala i Moldavija, a skupila tri boda. Peta je Češka s jednim bodom iz jednog dvoboja, a posljednji San Marino bez bodova iz dva nastupa.

U idućem dvoboju odabranici Nenada Gračana će 9. listopada ugostiti Češku, također u Varaždinu.

Skupina 1 – rezultati
HRVATSKA – Bjelorusija 2-1
Moldavija – Grčka 0-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LJESTVICA
1. Grčka 3 3 0 0 9-1 9
2. HRVATSKA 2 2 0 0 5-1 6
3. Bjelorusija 4 1 1 2 3-5 4
4. Moldavija 4 1 0 3 3-10 3
5. Češka 1 0 1 0 1-1 1
6. San Marino 2 0 0 2 0-3 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.