(FOTO) Oko 10 000 ludi na Sljemenu? Nakon 30 skijaša vodi Michael Matt!

Foto: fah

Nakon što je 30 skijaša u četvrtak odvozilo prvu vožnju slaloma za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu u vodstvu je Austrijanac Michael Matt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Na drugom mjestu je njegov sunarodnjak i najbolji skijaš današnjice Marcel Hirscher, koji zaostaje 21 stotinku, a treće mjesto drži Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 59 stotinki zaostatka. Ujedno, Hirscher i Kristoffersen su jedini unutar jedne sekunde zaostatka.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Na startu devetog izdanja muškog slaloma na Sljemenu bit će petorica hrvatskih skijaša, jer je Filip Zubčić morao odustati od nastupa zbog bolesti. Prvi će od petorice hrvatskih skijaša na stazu Matej Vidović sa startnim brojem 35. Elias Kolega će na stazu s brojem 65, Istok Rodeš ima broj 69, Natko Zrnčić Dim 76, a kao pretposljednji, s brojem 79. startat će Samuel Kolega.

Krunu brani Talijan Manfred Molgg, koji zaostaje sekundu i 86 stotinki nakon prve vožnje, a rekorder je Marcel Hirscher s tri pobjede. U osam muških utrka nitko od hrvatskih skijaša nije slavio na Sljemenu. Ivica Kostelić je tri puta bio drugi (2008, 2009, 2011) i jednom treći (2012).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Start druge vožnje je u 16.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.