(FOTO) Predsjednica stigla u Soči i sastala se s Dalićem: ‘Vjerujem u lijepu i fer utakmicu i naravno u našu pobjedu’

Foto: fah

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović po dolasku u Soči prvo je posjetila hotel u kome su smješteni naši reprezentativci i razgovarala s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam više nervozna nego izbornik Dalić i naš tim. Dečki se sada odmaraju. Večeras ćemo svi biti u mislima, a pogotovo u srcima s njima”, izjavila je predsjednica RH nakon razgovora s izbornikom Zlatkom Dalićem i podsjetila da je ona obećala našim nogometašima u Nižem Novgorodu da će ih doći bodriti i u Sočiju.

“Kao što znate ja sam tu službeno, a na utakmici će biti predsjednik ruske Vlade gospodin Medvedev kojemu ću se pridružiti u VIP loži. Neće mi biti lako suzdržavati se u onim emotivnim trenucima za kojih vjerujem da će ih večeras biti puno. Neće biti lako jer će oni u publici večeras imati 12-og igrača i očekujem puno ruskih navijača koji će snažno navijati na ovom velikom stadionu. Vjerujem u veliku, lijepu i fer utakmicu i naravno vjerujem u našu pobjedu”, kazala je predsjednica i još jednom potvrdila da je tijekom razgovora izbornik Dalić bio smiren.

“Gospodin Dalić je posebna osoba jer osim što je izvrstan selektor koji zna prepoznati tu tehničku vrijednost u svakom nogometašu on je i izvrstan psiholog koji podiže moral naše reprezentacije. Posebno mi se kod naše nacionalne vrste sviđa njihov timski duh i način na koji selektor s apsolutnim povjerenjemprilazi svakom igraču”, rekla je predsjednica naglasivši da među reprezentativcima nema posebnog favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moje srce će biti uz sve njih. Prošli put je Subašić bio heroj utakmice i prozvali su ga ministrom obrane što je prilično zgodno, ali je ne želim nikoga posebno favorizirati. Moram ipak reći da san nakon utakmice s Danskom obećala Luki Modriću da ću večeras posebno navijati za njega i vjerujem da će on odigrati sjajnu utakmicu”, zaključila je predsjednica RH.

Sastaje se s ruskim premijerom

Grabar-Kitarović je najavila da će njezin bilateralni susret s Medvedevom, koji će se održati prije utakmice, većinom biti usredotočen na gospodarske teme te da posebno želi s njim razgovarati o pitanju Agrokora.

“Ono što želimo nakon ove nagodbe, za koju se nadam da će ići sve u redu, da se Agrokor ne samo digne na noge nego da bude onako kako su mi obećali predstavnici u budućoj upravi Agrokora, da to bude jedna od najboljih europskih kompanija koja će se temeljiti na izvozu, da se svi vjerovnici svi dobavljači, od Belja do svih ostalih, da se i oni guraju, da se guraju njihovi proizvodi posebno izvoz ovdje u Rusiji. Vjerujem da tu možemo naći svoje tržište i u okviru režima sankcija koji postoji”, rekla je predsjednica u izjavi za novinare po dolasku u Soči.

Kazala je kako je puno toga odrađeno od njezinog posljednjeg posjeta i sastanka s predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju te susreta s premijerom Medvedevom u Moskvi u listopadu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Riješili smo na političkoj razini pitanje zagađenja zraka u Slavonskom Brodu iz rafinerije u Bosanskom Brodu. Ruska strana se apsolutno obvezala učiniti sve što je potrebno. Sad je na Croduxu, na ruskom partneru i partneru iz Republike Srpske da to provedu u djelo”.

Također je rekla da je u međuvremeno riješeno i pitanje ruskog kulturnog centra, pitanje remonta helikoptera kao i sve ostalo što je bilo tema prošlog razgovora.

Hrvatska predsjednica pridružit će se večeras ruskom premijeru u VIP loži. Na Svjetsko nogometno prvenstvo pozvao ju je predsjednik Putin, a poziv za Soči ponovilo je nekoliko ruskih dužnosnika kao i notom ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov. Obzirom na to da Hrvatska igra sa zemljom domaćinom predsjednica je prihvatila poziv te će službeno nazočiti utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.