(FOTO) Sevilla izborila finale Europske lige nakon što je Manchester United promašio veliki broj sjajnih prilika

Foto: fah

Nogometaši Seville pobijedili su u polufinalu Europske lige Manchester United 2:1, iako su Englezi promašili veliki broj vrlo dobrih prilika. Pokazalo se još jednom da je ovo pravo natjecanje koje najviše odgovara upravo Sevilli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli Manchester United bio je bolji ukupno gledajući od Seville, no momčad iz Andaluzije se ipak izvukla iz svega te je pogotkom u finišu utakmice uspjela izboriti veliko finale.  United je čak uspio i povesti, tada se činilo da bi engleska momčad ipak mogla kapitalizirati svoju terensku nadmoć i možda prije završnice riješiti pitanje pobjednika, no, ništa od toga.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Kako je Manchester United poveo? Nakon već osam minuta igre napravljen je prekršaj na Marcusu Rashfordu, a s bijele tačke precizan je bio Bruno Fernandes. Vrlo brzo nakon toga United je imao veliku priliku preko Freda, ali je veznjak engleske momčadi pucao pored gola iz izgledne situacije. Kasnije se probudila i Sevilla pa je prvu šansu za njih imao Ocampos, ali je De Gea uspio obraniti.

U 26. minuti susreta Sevilla je uspjela izjednačiti, Suso je pogodio za 1:1. Reguilon je lijepo prošao po lijevoj strani, ubacio u peterac, a tamo se dobro snašao Suso, koji je poravnao rezultat. Do kraja prvog poluvremena Martial je imao lijepu priliku za United ali je pucao pored gola.

Na samom početku drugog poluvremena Manchester United je stvorio nekoliko velikih prilika, najprije je u prilici bio Greenwood, ali je njegov udarac obranio golman Seville. Tri minute nakon toga Martial je izašao jedan na jedan s Bonom, no, opet je golman španjolske momčadi zaustavio put lopte prema vratima. Nešto kasnije pokušao je iz velike šanse i Fernandes, no blokiran mu je šut. Vrlo brzo nakon toga Martial je imao veliku priliku, no opet je Sevillin golman bio uspješniji.

Nakon što su se Englezi ispromašivali red je došao na Sevillu i uslijedila je kazna za promašaje. Dogodilo se to u 78. minuti susreta kada je za Sevillu nakon asistencije Jesusa Navasa pogodio Luuk de Jong.

Do kraja utakmice napadi Manchester Uniteda bili su dosta stihijski i Sevilla je izborila finale. U finalu će igrati protiv boljeg  iz susreta Inter – Šahtar koji je na programu sutra, dakle, u ponedjeljak.

Nije ovo očito bio vikend klubova iz Manchestera, najprije je u četvrtfinalu Lige prvaka ispao City, a večeras u polufinalu Europa lige i United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.