(FOTO) Talijan Cecchinato izbacio Novaka Đokovića s Roland Garrosa

Foto: fah

Talijanski 25-godišnji tenisač Marco Cecchinato, 72. na ATP ljestvici, senzacionalno je pobijedio Srbina Novaka Đokovića sa 6-3, 7-6 (4), 1-6, 7-6 (11) nakon tri sata i 24 minute velike borbe i postao najniže rangirani polufinalist Roland Garrosa u posljednjih 19 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijan je stvorio prednost od 2-0 u setovima, ali je nekadašnji najbolji tenisač svijeta bio na pragu petog seta, kad je u četvrtoj dionici poveo sa 5-2. Ipak, Cecchinato koji do nastupa u Roland Garrosu nikada nije prošao prvo kolo na Grand Slam turnirima, preokretom je uspio izboriti ‘tie-break’ četvrtog seta, koji se pretvorio u pravu dramu.

Talijan je prvi došao do meč-lopte kod vodstva 6-5. Potom je Đoković propustio tri prilike za peti set (7-6, 8-7, 9-8). Bivši pobjednik Roland Garrosa više nije dobio priliku za povratak. Cecchinato je propustio još dvije meč-lopte (10-9, 11-10), da bi nakon 24 odigrana poena uspio preciznim lobom prevariti Đokovića i spriječiti ga na putu prema njegovom 32. polufinalu na Grand Slam turnirima.

Cecchinata u meču za prvo finale na Grand Slam turnirima u petak čeka obračun s Austrijancem Dominicom Thiemom koji je iskoristio umor i ozljedu 2. nositelja, Nijemca Alexandera Zvereva, i nadigrao ga sa 6-4, 6-2, 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će se za polufinale boriti i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić. Njegov dvoboj protiv Argentinca Juana Martina del Potra na rasporedu je kao drugi od 14 sati na terenu Suzanne Lenglen. Na središnjem terenu će se za drugo mjesto u polufinalu boriti Španjolac Rafael Nadal i Argentinac Diego Schwartzman.

Roland Garros, tenisači – četvrtfinale

Marco Cecchinato (Ita) – Novak Đoković (Srb/20) 6-3, 7-6 (4), 1-6, 7-6 (11)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominic Thiem (Aut/7) – Alexander Zverev (Njem/2) 6-4, 6-2, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.