(FOTO) Tour of Croatia: Ruffoniju treća etapa, Đurasek zadržao vodstvo u ukupnom poretku

Foto: fah

Talijan Nicola Ruffoni, član momčadi Bardini pobjednik je treće etape Tour of Croatia vožene u dužini od 237 kilometara od Imotskog do Zadra, dok je hrvatski biciklist Kristijan Đurasek (Emirates) zadržao vodstvo u ukupnom poretku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruffoni je 237 kilometara dugačku dionicu prošao za pet sati, 55 minuta i 27 sekundi pobijedivši u završnom šprintu sunarodnjake Giacoma Nizzola (Trek – Segafredo) i Riccarda Minalija (Astana).

Đurasek je ciljem prošao u glavnoj skupini zadržavši vodstvo u ukupnom poretku ispred Španjolca Jaimea Rosona Garcije i Talijana Vincenza Nibalija.

Treći dan na rasporedu je bila najduža dionica ovogodišnje utrke, čak 237 kilometara duga etapa između Imotskog i Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prolaznog cilja u Šibeniku, slijedili su tehnički složeni prolasci kroz turistička središta Pakoštane i Biograd na Moru u kojem se nalazio drugi bonifikacijski sprint na etapi, a zatim i Sveti Filip i Jakov te Sukošan.

Završni krug u Zadru prolazio je starom gradskom jezgrom, a staza je na posljednjem kilometru bila široka i bez zavoja pa je odlučivao završni šprint.

U petak je na rasporedu 4. etapa, 171 km dugačka dionica od Crikvenice do Umaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.