(FOTO) Vatreni ipak u Splitu, Dalić uoči Omiša i Walesa: Rakitić preskače ovu akciju

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija po prvi puta nakon duže vremena, još tamo od utakmice pred praznim tribinama i svastikom na Poljudu protiv Italije, se okuplja u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Vatreni, kako smo već pisali, u petak od 15 sati igraju prijateljsku utakmicu u Omišu u sklopu proslave stogodišnjice lokalnog kluba. Iako se radi o prijateljskoj utakmici ista je proglašena utakmicom visokog rizika, naime, Vatreni su pod prismotrom policije zbog mogući napada huligana. Naime, dio navijača Hajduka i dalje protestira protiv HNS-a te su protiv povratka Vatrenih u Split dok se ne ispune neki uvjeti koje su sami postavili. Ipak, kako sada stvari stoje, Vatreni neće biti talac nikakvih prijetnji, a posebno ne ultimatuma bilo koje navijačke skupine.

Uoči prijateljske utakmice u Omišu javnosti se obratio izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić. Nažalost, reprezentacija ima dosta problema s ozljedama, ali i s igračima koji su pozvani kod izbornika Nenada Gračana, U21 momčadi. Naime,mlada reprezentacija igra na Euru za mlade od 16. lipnja.

Na raspolaganju neće biti ni igrača Barcelone Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Donijeli smo odluku da neće biti na ovoj akciji. Rakitić ima problema sa zadnjom ložom, preskočit će ovu akciju, a do kraja dana ćemo vidjeti s ostalima kakvo je stanje. Vjerujem u igrače koji su na popisu, tu je Kovačić, Pašalić, Vlašić. Nećemo kukati, koga nema bez njega se može”, rekao je Dalić te je najavio i kvalifikacijsku utakmicu u Osijeku protiv Walesa.

”Nakon Mađara nemamo puno izbora, izgubili smo tri boda, a dolaze nam u nezgodno vrijeme. Muči me i tremin u 15 sati. Sjetimo se samo Senegala u Osijeku prošle godine, bit će jako, jako nezgodno ako bude vruće. Imamo kvalitetniju momčad, a Wales ima svojih problema. Ramsey ne igra, no ne bih htio puno govoriti o njima, dobili su Slovačku, opasni su u kontri. Puno toga se mijenja u odnosu na Svjetsko prvenstvo, naš stil igre, tamo smo bili u drugačijoj postavi, sad smo favoriti svugdje. Imamo taj posjed lopte i moramo se paziti u kontrama, na tome će nam biti fokus. Nezgodan je i Gareth Bale, Daniel James, imaju par nezgodnih igrača”, poručio je Zlatko Dalić.

Dalić je komentirao i problem koji ima reprezentacija tijekom utakmice, mislimo, dakako, na prekide. Dalić je bio iskren:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To je naš problem koji se vuče već neko vrijeme, taj prekid i defenzivan skok. Primili smo 14 golova iz takvih situacija, moramo to poboljšati, no to nije samo rad, to je jedna odgovornost i disciplina u skoku i treba se popraviti. Nimalo nismo dobri u tome, znamo da Wales uz kontre imao i opasne prekide. Tu smo sedam dana, pa ćemo u to vrijeme pokušati ispraviti te stvari…”

Tko će biti prvi golman reprezentacije, Livaković ili Kalinić? Izbornik nema odgovor, barem zasad.

”Tu smo sedam dana, vidjet ćemo tko će biti na golu. Tek smo došli… Omiš slavi 100 godina kluba, veseli me što smo ovdje i radujemo se toj utakmici, prazniku nogometa u Dalmaciji. Nadam se da neće biti kiše, vesele me i sva ta djeca koja će doći…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik o Luki Modriću?

”Modrić će biti naš glavni igrač, o njemu puno ovisi. Očekujem od njega da da sve od sebe, na kraju svega, Luka je uvijek bio najbolji mogući u reprezentaciji. On je naš motor i naša snaga…”

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.