(FOTO) Vatreni u sjajnoj atmosferi odradili posljednji trening prije Argentine: Mladi bolji od ‘starih’, no, Dalić odlučuje…

Foto: fah

Manje od dvadesetak sat od utakmice Hrvatska – Argentina, koju su mnogi proglasili i derbijem ne samo skupine D nego i grupne faze Svjetskog prvenstva. Utakmica se igra od 20 sati na prekrasnom stadionu u Nižnjem Novgorodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

I dok jedan dio javnosti prebacuje loptu favorita na Hrvatsku ostaje činjenica da je Lionel Messi uvijek opasan, najbolji nogometaš svijeta posljednjeg desetljeća učinit će sve ne bi li nakon remija s Islandom ipak Argentinu dovukao do osmine finala.

Vatreni su na stadionu u Nižnjem Novogorodu odradili posljednji trening prije utakmice, koja će puno toga reći o snazi hrvatske reprezentacije, koja se ipak nije mogla vidjeti u prvoj utakmici protiv borbene Nigerije.  Za sada ni Zlatko Dalić, kao ni Sampaoli ne otkrivaju svoju udarnu postavu za ovaj derbi, iako će u svakom slučaju u obje momčadi biti promjena. U hrvatskom dresu mogao bi zaigrati Milan Badelj od prve minute, umjesto Andreja Kramarića.

“Ovoga puta neću objaviti sastav jer još nisam donio odluku. Moram još razgovarati sa suradnicima i igračima,” kazao je Sampaoli koji je potvrdio kako će biti promjena u argentinskom sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav skriva i Dalić koji niti do sada nije imao običaj otkrivati početnih 11.

“Nemam dileme oko sastava, bit će nekih sitnih promjena u taktici i u sastavu. Protiv Nigerije smo igrali dobro i nema potrebe za većim promjenama,” poručio je hrvatski strateg.

Hrvatska se priprema u sjajnoj atmosferi, takozvani slučaj Nikola Kalinić niti jednog trenutka nije izbacio iz takta Dalića, ni igrače, koji su izborniku dali puno potporu glede sudbine napadača Milana, koji je svojim ponašanjem vjerojatno definitivno sami sebi zauvijek zatvorio vrata hrvatske reprezentacije, barem kao igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednjem treningu izbornik je podijelio momčad na stare i mlade te je zapravo napravio neku vrstu utakmice, iako se išlo oprezno, kako se ne bi netko ozlijedio.  Mladi su bili bolji, što je na Instagramu napisao i Andrej Kramarić:  “Pregazili, pobijedili pa prošetali. #Mladigaze #starcikokomarci”

Podsjetimo,  za ”mlade” su igrali Šime Vrsaljko, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Duje Ćaleta-Car, Filip Bradarić, Tin Jedvaj, Josip Pivarić, Marko Pjaca, Ante Rebić i Lovre Kalinić. Na kraji mladu slavili 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.