(FOTO, VIDEO) ABA liga: Košarkaši Cedevite ‘pregazili’ u Domu sportova ljubljansku Olimpiju

Foto: fah

Košarkaši Cedevite u susretu su 7. kola regionalne ABA lige u Domu sportova svladali ljubljansku Olimpiju sa 84-60 (23-15, 13-13, 19-14, 29-18).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je bio neizvjestan do završnice treće četvrtine kada je bilo 44-40 za Cedevitu, no potom je uslijedila 9-0 serija hrvatskog prvaka kojom se odvojila na 53-40 i mirnije ušla u posljednjih 10 minuta.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Cedevitu je predvodio Andrija Stipanović sa 18 koševa, dok je Devin Oliver sa 13 ubačaja bio prvi strijelac Olimpije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sedam kola Cedevita je na omjeru pobjeda i poraza 5-2, a Olimpija na 2-5.

Ranije u subotu Cibona je izgubila na gostovanju kod FMP-a sa 79-99 (19-26, 21-29, 25-18, 14-26).

Cibona je u beogradskom predgrađu Železniku odigrala skandalozno loše prvo poluvrijeme, pogotovo u fazi obrane u kojoj nije pokazala nikakav angažman. Domaći su to iskoristili i postigli 55 poena što im je donijelo 15 pogodaka prednosti na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je u nastavku zaigrala angažiranije, tijekom treće četvrtine u nekoliko navrata smanjila na devet razlike, da bi serijom 15-3 krajem trećeg i početkom četvrtog dijela stigla na samo 76-72, a pri tom rezultatu je imala i napad. Nažalost, pokušaj trice Marka Tomasa nije bio precizan, a zatim je FMP uzvratio s dvije uspješne akcije za po tri poena i pobjegao na 82-72. U samoj završnici Cibona se “raspala” i na kaju doživjela uvjerljiv poraz.

Luka Žorić je sa 15 ubačaja bio najefikasniji kod Cibone, dok je Filip Čović sa 23 koša i 10 asistencija predvodio FMP.

Nakon sedam kola Cibona ima učinak od tri pobjede i četiri poraza, a FMP četiri pobjede i tri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.