(FOTO, VIDEO) Europska liga: Chelsea, Napoli i Valencia prošli u četvrtfinale, Kovačić igrao, Pivarić nije

Foto: fah

Nogometaši Chelseaja, Napolija i Valencije plasirali su se u četvrtfinale Europske lige nakon što su u četvrtak u uzvratnim susretima osmine finala eliminirali Dinamo Kijev, Salzburg i Krasnodar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je u Kijev stigao sa prednošću od 3-0 iz prve utakmice i sve nade Dinama, ako ih je i bilo, srušio je već u 5. minuti pogotkom Oliviera Girouda. Francuski napadač još je dva puta zatresao mrežu (33, 59), a po jedan pogodak dodali su Marcos Alonso (45+1) i Callum Hudson-Odoi (78) za uvjerljivu 5-0 pobjedu londonskog kluba. Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za londonski sastav, dok Josip Pivarić zbog ozljede nije nastupio za Dinamo Kijev.

Napoli je, također, došao sa komotnom prednošću od 3-0 u Salzburg, a nakon ranog gola Arkadiusza Milika, u 14. minuti, domaćinima je jedino preostalo da se na dostojanstven način oproste od Europe i to su učinili pobjedom 3-1, a strijelci su bili Dabbur (25), Gulbrandsen (65) i Leitgeb (90+2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krasnodar je na domaćem terenu protiv favorizirane Valencije bilo na pragu senzacije, ali je pokleknuo pola minute prije isteka sudačke nadoknade. Deset minuta nakon što je ušao u igru Magomed Sulejmanov je u 85. minuti pogodio za 1-0, što je ruskom klubu bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale zahvaljujući golu u gostima. No, Valenciju, koja je u prvoj utakmici slavila sa 2-1, spasio je Gonçalo Guedes pogotkom u trećoj minuti nadoknade (90+3).

Večeras će Dinamo na stadionu Luz protiv Benfice tražiti kartu za plasman u četvrtfinale Europske lige. Dinamo je u prvom susretu pobijedio Benficu sa 1-0.

Uzvratne utakmice osmine finala Europske lige:
Dinamo Kijev – Chelsea 0-5 (Giroud 5, 33, 59, Alonso 45+1, Hudson-Odoi 78)
(prva utakmica Chelsea – Dinamo Kijev 3-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krasnodar – Valencia 1-1 (Sulejmanov 85 / Guedes 90+3)
(Valencia – Krasnodar 2-1)

Salzburg – Napoli 3-1 (Dabbur 25, Gulbrandsen 65, Leitgeb 90+2/ Milik 14)
(Napoli – Salzburg 3-0)

Benfica – Dinamo (21 sat)
(Dinamo – Benfica 1-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal – Rennes (21 sat)
(Rennes – Arsenal 3-1)

Inter – Eintracht Frankfurt (21 sat)
(Eintracht – Inter 0-0)

Slavia Prag – Sevilla (21 sat)
(Sevilla – Slavia Prag 2-2)

Villarreal – Zenit (21 sat)
(Zenit – Villarreal 1-3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.