(FOTO, VIDEO) Europska liga: U prvim utakmicama četvrtfinala remi Manchestera protiv Anderlechta, pobjede Ajaxa i Celte

Foto: fah

Nogometaši Ajaxa i Celte Vigo ostvarili su pobjede u prvim susretima četvrtfinala Europske Lige, dok su Anderlecht i Manchester United odigrali 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Ajax je u Amsterdamu slavio protiv Schalkea 2-0, dok je Celta u Vigu bila bolja od Racing Genka 3-2.

“Crveni vragovi” su bili bliži pobjedi u Bruxellesu, međutim Anderlecht je igrao hrabro i uspio je izboriti remi u završnici susreta.

Gosti su poveli u 37. minuti golom Henrika Mhitarjana. Odlično je pucao Marcus Rashford, Ruben je obranio, a Armenac pospremio odbijanac u gol. Radost domaćim navijačima donio je Leander Dendoncker u 86. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anderlecht je bio pobjednik Kupa Uefa 1983. godine, a od tada nije prošao dalje od četvrtfinala, dok ManU lovi jedini europski naslov koji mu još nedostaje.

Ajax je odigrao odlično protiv Schalkea pobijedivši 2-0. Samo zahvaljujući raspoloženom gostujućem vrataru Ralfu Fahrmannu Ajax nije i uvjerljivije slavio.

Domaćin je poveo u 23. minuti golom Davyja Klaassena iz jedanaesterca kojeg je izborio Amin Younes. Isti je igrač zabio za 2-0 nakon sjajne asistencije Justina Kluiverta, sina bivše legende ‘kopljanika’, Barcelone, Milana i nizozemske reprezentacije Patricka Kluiverta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax je jedan od četiri kluba koji je osvojio sva tri europska trofeja (Kup/Ligu prvaka, Kup Uefa/Europska liga, Kup pobjednika kupova), međutim europski trofej čeka od 1995. godine, a na plasman u polufinale od 1997. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najefikasnijem susretu večeri Celta je u Vigu pobijedila Racing Genk 3-2.

Gosti su poveli u 10. minuti golom Jeana-Paula Boetiusa, no domaćin je do poluvremena okrenuo rezultat golovima Pionea Sista (15), Iaga Aspasa (18) i Johna Guidettija (38). U 67. minuti Thomas Buffel je smanjio na 2-3.

Uzvratni susreti su za sedam dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.