(FOTO, VIDEO) Hrvatska odnijela pobjedu protiv Ukrajine i završila u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo: Kramarić junak s dva gola!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija 2-0 (0-0) pobjedom protiv Ukrajine u Kijevu u susretu posljednjeg, 10. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo zauzela je drugo mjesto u skupini I izborila nastup u dodatnim kvalifikacijama koje će se igrati u prvoj polovici studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak “vatrenih” u Kijevu bio je Andrej Kramarić koji je postigao oba pogotka, u 62. i 70. minuti.Prvi gol Kramarić je postigao odličnim udarcem glavom sa 10-ak metara nakon preciznog centaršuta Luke Modrića, dok je drugoga postigao nakon što je lijepo utrčao na drugu vratnicu i gurnuo loptu u mrežu na dodavanje Ivana Rakitića.

Hrvatska je dodatne kvalifikacije izborila zahvaljujući sjajnom drugom poluvremenu, dok su Ukrajinci dominirali u prvom dijelu kada su promašili nekoliko dobrih prilika. Presudila je kvaliteta naših igrača koji su prebrodili veliku nervozu iz prvog dijela, kao i golgeterska spretnost Kramarića, čiji su golovi produžili nadu da će Hrvatska ipak otići u Rusiju.

Novi izbornik Dalić odlučio je izostaviti iz prve postave Josipa Pivarića, a na lijevi bok je stavio desnog braniča Šimu Vrsaljka, dok se na poziciju stopera vratio Dejan Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 48 sekundi u šansi je bio Mandžukić čiji je udarac glavom na putu prema mreži pogodio rame Rakitskog i lopta je otišla u korner. U 11. minuti Ukrajinci su došli do prve šanse, udarac Marlosa koji je išao u mrežu blokirao je u zadnji trenutak Lovren. U 17. minuti Vida s 20-tak metara šalje loptu iznad grede, a šest minuta kasnije Subašić skoro propušta u mrežu udarac Rakitskog. U 28. minuti novi udarac Ukrajinaca iz daljine, šut Stepanenka odlazi centimetar od lijeve vratnice, kao i udarac Konopljanke glavom tri minute kasnije u periodu igre kada je Ukrajina bila puno bolja momčad. Vatreni su tek potkraj prvog dijela uspjeli preseliti igru na polovicu domaćina, ali s puno problema u organizaciji igre i bez opasnosti za ukrajinski gol.

Hrvatska je drugo poluvrijeme počela ofenzivnije i to je urodilo plodom u 62. minuti kada je ubačaj Modrića s desne strane Kramarić glavom sproveo u donji lijevi kut nemoćnog Pjatova. Šokirani Ukrajinci nisu mogli odgovoriti na vodstvo Hrvatske, a u 70. minuti Kramarić postiže i drugi gol na utakmici. Vrsaljko je s centra uposlio samog Rakitića koji iz prve šalje loptu u peterac, a tamo je najspretniji napadač Hoffenheima za vodstvo od 2-0.

Hrvatska je sa 20 osvojenih bodova zauzela drugo mjesto u skupini, dva više osvojio je Island koji je tako izborio izravni plasman u Rusiju. Island je u Reykjaviku pobijedio Kosovo sa 2-0 (1-0) i tako će po prvi put igrati na SP.

Hrvatska će suparnika u dodatnim kvalifikacijama saznati 17. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UKRAJINA – HRVATSKA 0-2

Strijelac: 0-1 Kramarić (62), 0-2 Kramarić (70)

Pred 65.000 gledatelja na Olimpijskom stadionu Felix Brych iz Njemačke.

UKRAJINA: Pjatov – Karavajev, Hačeridi, Rakitskij, Matvijenko – Garmaš (Kovalenko, 66), Rotan (Sidorčuk, 69), Stepanenko – Marlos (Besjedin, 78), Jarmolenko, Konopljanka

HRVATSKA: Subašić – Vida, Mitrović, Lovren, Vrsaljko (Pivarić, 85) – Badelj, Rakitić – Kramarić (Pašalić, 88), Modrić, Perišić, Mandžukić (Rog, 90)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.