(FOTO, VIDEO) Kolumbijske vlasti objavile posljednje podatke stravične zrakoplovne nesreće u kojoj je stradala brazilska nogometna momčad Chapecoense

Foto: fah

Kolumbijske vlasti objavile se u utorak navečer kako je u zrakoplovnoj nesreći u kojoj je stradala brazilska nogometna momčad Chapecoense poginula 71 osoba, dok je preživjelo šestero putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

“U operaciji spašavanja i potrage za nastradalima pronašli smo 71 žrtvu i šestero preživjelih”, objavili su iz kolumbijskog Državnog ureda za upravljanje katastrofama (UNGRD).

Foto: fah
Foto: fah

Prvotno je objavljeno kako je poginulo 75 osoba, ali kasnije je utvrđeno kako se četiri osobe koje su bile na popisu putnika nisu ukrcale u zrakoplov.

Foto: fah
Foto: fah

Preživjela su trojica nogometaša, braniči Alan Ruschel i Helio Hermito Zambier Neto i pričuvni vratar Jakson Follman, dvoje članova posade Ximena Suarez i Erwin Tumiri te radijski novinar Rafael Henzel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Guverner kolumbijske pokrajine Antioquie u kojoj se nesreća dogodila Luis Perez Gutierrez kazao je i kako su pronađene dvije crne kutije iz palog zrakoplova što su potvrdili i dužnosnici lokalnog zrakoplovstva, ali nisu željeli davati procjene koliko će vremena biti potrebno kako bi se analizirao njihov sadržaj.

Nogometaši brazilskog prvoligaša Chapecoensea putovali su na prvu utakmicu finala kupa Sudamericana, južnoameričkog ekvivalenta Lige Europe, protiv kolumbijskog Atletico Nacionala iz Medellina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čarter zrakoplov britanskog proizvođača British Aerospace srušio se u ponedjeljak navečer po mjesnom vremenu u Cerro Gordu, oko 30 kilometara prije zračne luke u Medellinu.

Mediji navode da je u trenutku nesreće u kraju bilo izuzetno loše vrijeme s pljuskovima i gmrljavinom. Zrakoplov se pri udaru u tlo raspolovio na dva dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina putnika u zrakoplovu su bili Brazilci, među kojima je četrdesetak članova izaslanstva Chapecoensea. U zrakoplovu je bilo i 22 sportskih novinara koji su pratili klub na gostovanje u Medellin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.