(FOTO, VIDEO) Liverpool s Lovrenom stekao značajnu prednost protiv Porta u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka

Foto: fah

U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka nogometaši Liverpoola su kao domaćini slavili protiv Porta s 2-0 (2-0) i stekli veliku prednost pred uzvrat za osam dana u Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke su za Liverpool polučili Naby Keita (6) i Roberto Firmino (26). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za domaćine.

Liverpool je rutinski došao do pobjede nad Portom, zahvaljujući dva gola postignuta u ranoj fazi utakmice, no treba reći da je napadač Porta Malijac Moussa Manega promašio čak četiri velike prilike na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Ova dva suparnika sastali su se i lani u osmini finala, a tada je Liverpool bez teškoća prošao dalje s ukupnih 5-0.

“Redsi” su poveli već u petoj minuti kada je Gvinejac Naby Keita primio pas Firmina i odmah pucao s desetak metara, a lopta je pogodila jednog braniča Porta i završila u mreži. U 26. minuti već je bilo 2-0 nakon precizne akcije i dodavanja Alexandera-Arnolda koje je Roberto Firmino poslao u praznu mrežu. Potom je u 30. i 32. minuti napadač Porta Marega promašio dvije izgledne prilike, ali na odmor se otišlo s dva gola prednosti za Liverpool.

Marega je u 69. minuti propustio i treću veliku priliku za goste, dok drugo poluvrijeme nije odigrano ni u približno tako jakom ritmu kao prvo. Porto s epobukao i tražio priliku iz protunapada, pa je u 78. minuti Malijac Moussa Marega je ponovno bio u velikoj šansi, ali je pucao opet neprecizno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIVERPOOL – PORTO 2-0

Strijelci: 1-0 Keita (5), 2-0 Firmino (26)

Pred 50.000 gledatelja na stadionu Anfield sudio je Antonio Mateu Lahoz iz Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, LOVREN, Van Dijk, Milner – Fabinho, Henderson, Keita – Salah, Mane (Origi, 73)- Firmino (Sturridge, 82)

PORTO: Casillas – Maxi (Fernando, 77), Felipe, Militão, Alex Telles, Corona, Danilo, Óliver (Costa, 73), Otávio, Marega, Soares (Brahimi, 64)

Rezultati prvih susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka:

Liverpool – Porto 2-0 (Keita 5, Firmino 26)
Tottenham – Manchester City 1-0 (Son 78)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srijeda – 10. travnja:

Manchester United – Barcelona
Ajax – Juventus

UZVRATNE UTAKMICE ČETVRTFINALA

Utorak, 16. travnja:

Juventus – Ajax
Barcelona – Manchester United

Srijeda – 17. travnja:

Porto – Liverpool
Manchester City – Tottenham

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.