(FOTO, VIDEO) Nakon teške borbe Cedevita ‘slomila’ Cibonu za vrlo važne bodove za drugo mjesto regionalne lige

Foto: fah

U dvoboju dva zagrebačka kluba u 23. kolu regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je kao gost svladala Cibonu sa 89-85 (18-25, 23-21, 26-20, 22-19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto:; fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Dva dana nakon osvojenog Kupa “Krešimir Ćosić” igrači Cedevite ostvarili su važnu pobjedu u borbi za drugo mjesto u ABA ligi, ali do nje su stigli mnogo teže od očekivanog.

Cedevita je opušteno ušla u utakmicu što je Cibona iskoristila i u prvoj četvrtini ostvarila sedam koševa prednosti (25-18), a sredinom druge četvrtine je povela i sa 11 razlike (38-27 u 15. minuti).

Ipak, u drugom poluvremenu Cedevita je zaigrala angažiranije u obrani i već u 24. minuti stigla do prednosti od 53-52. Niti tada se Cibona nije predala i uspijevala je držati priključak sve do samoga kraja. Tricom Šakića Cibona je povela 82-80 dvije i pol minute prije kraja, ali na tu je tricu svojom tricom odmah odgovorio Boatright i vratio prednost na stranu Cedevite. Pri rezultati 85-82 za Cedevitu Cibona nije iskoristila tri napada zaredom, a posljednju priliku za eventualnu pobjedu propustio je Bošnjak koji je promašio tricu za izjednačenje 20 sekundi prije kraja. Do kraja dvoboja su Bilan i Boatright preciznim izvođenjem slobodnih bacanja zadržali Cedevitu na više od tri poena prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ryan Boatright je sa 24 poena bio najbolji strijelac kod Cedevite, po 13 su dodali Marko Tomas i John Shurna, dok su najbolji kod Cibone bili Emir Sulejmanović sa 21 i Luka Žorić sa 15 ubačaja.

Cedevita tri kola prije kraja ligaškog dijela natjecanja ima omjer pobjeda i poraza 17-6, a Cibona je u sredini ljestvice sa 11-12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.