(FOTO, VIDEO) Podvig Dine Levačić: Prva Hrvatica koja je preplivala La Manche zaslužuje sasvim sigurno puno veći medijski prostor

Foto: fah

I dok većina hrvatskih medija, s pravom, piše o velikom slovenskom trijumfu u Istanbulu, na Europskom košarkaškom prvenstvu protiv reprezentacije Srbije, u sjeni je ostao veliki hrvatski sportski uspjeh, prije svega uspjeh mlade Hrvatice Dine Levačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Veliki uspjeh: Dina Levačić prva Hrvatica koja je uspjela preplivati La Manche

Naime, Dina Levačić (21), članica kluba daljinskog plivanja Split, postala je u nedjelju prva Hrvatica koja je preplivala La Manche. Podvig je to koji sasvim sigurno zaslužuje veću medijsku pozornost od one koju trenutno zauzima.

Jedno veliko – hvala!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Evo, napokon sam malo došla sebi i iako bi mogla unedogled pisati o svemu što mi je trenutno u glavi, ovaj put ću biti kratka i jasna. Uz ovo vrijeme, stajat će samo moje ime, ali iza toga stoji bezbroj imena, kojima mogu reći samo BESKRAJNO HVALA!!!”, napisala je Dina na svom Facebooku, sretna velikim podvigom.

Dina je preplivala ukupno 45km za 11 sati i 42 minute. Temperatura mora je bila 16.5 stupnjeva, temperatura zraka na startu 7 stupnjeva, u podne oko 15 stupnjeva i na kraju plivanja oko 10 stupnjeva Celzijusa. Uložila je krajnje napore, borila se do zadnjeg zaveslaja, te je izašla na Francusku obalu predvečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanal je u najužem dijelu (Folkeston – Cap Griz Nez) širok 34km, međutim, zbog izuzetno jakih struja uvijek se otpliva mnogo više. Isto tako, izazov je predstavlja i niska temperatura mora, a pravilo preplivavanja je da se ne smije koristiti ništa osim običnog plivačkog kostima.

Osim što je postala prva žena iz Hrvatske koja je ostvarila ovaj pothvat, postala je tek šesta osoba u svijetu i druga žena koja je dosegla Trostruku krunu unutar 90 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Trostruka kruna je preplivavanje kruga oko Manhattana (46km), preplivavanje kanala Catalina (34km) i La Mancha.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Dina je otplivala oko Manhattana 25. lipnja, kanal Catalina 3. kolovoza i La Manche 17. rujna ove godine.

Podsjetimo, Dina Levačić ima 21 godinu, studentica je 4. godine Edukacijsko Rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.