(FOTO, VIDEO) Povijesni nastup Panamaca: Favorizirana Belgija rutinski preko Paname do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Foto: fah

Nogometna reprezentacija Belgija opravdala je ulogu favorita i pobijedila momčad Paname sa 3-0 (0-0) u utakmici 1. kola skupine G Svjetskog prvenstva u Rusiji, koja je u ponedjeljak odigrana na Olimpijskom stadionu Fišt u Sočiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Panamci su se u debitantskom nastupu na svjetskim prvenstvima dobro držali do prvog primljenog pogotka, a njihova je obrana izdržala do 47. minute, kada je lijepim volejem Dries Mertens prebacio panamskog vratara Peneda za vodstvo Belgije.

Do kraja dvoboja mreža Paname zatresla se još dvaput, a oba puta strijelac je bio Romelu Lukaku. Prvi pogodak postigao je glavom u 69. minuti na ubačaj Kevina de Bruynea. Napadač Manchester Uniteda drugi je gol postigao u 75. minuti prebacivši vratara Peneda, nakon što mu je u kontranapadu idealno dodao belgijski kapetan Eden Hazard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I druga utakmica 1. kola u ovoj skupini bit će odigrana u ponedjeljak, s početkom u 20 sati, a u njoj se sastaju Engleska i Tunis u Volgograd Areni.

SP 2018, skupina G – 1. kolo

Belgija – Panama 3-0
(Mertens 47, R. Lukaku 69, 75)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tunis – Engleska (20.00)

Ljestvica
1. Belgija 1 1 0 0 3-0 3
2. Engleska 0 0 0 0 0-0 0
3. Tunis 0 0 0 0 0-0 0
4. Panama 1 0 0 1 0-3 0

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.