(FOTO, VIDEO) Real Madrid nakon izvođenja jedanaesteraca osvojio Superkup, zabio Luka Modrić…

Foto: fah

Nogometaši madridskog Reala osvojili su španjolski Superkup. Naime, kraljevski klub je u Saudijskoj Arabiji nakon izvođenja jedanaesteraca slavio 4:1, a jedan od jedanaesteraca za Real zabio je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tijekom same utakmice i produžetaka igrao se vrlo dobar nogomet iako nije bilo golova. Real Madrid je pobjedom protiv Atletico Madrida u saudijskom gradu Jeddah osvojio svoj 11. Superkup. Barcelona je osvojila ukupno 13. Superkupova, Atletico dva, Valencia jedan.

Golove su zabiliDaniel Carvajal, Rodrygo, Luka Modrić i Sergio Ramos, dok je za Atletico zabio samo Kieran Trippier. Saul je pogodio vratnicu, a Thomasov udarac je obranio Thibaut Courtois.

Ovo je izdanje Superkupa na kojem su nastupile četiri momčadi, te drugo u nizu koje je igrano izvan Španjolske nakon što je lanjsko finale bilo u marokanskom gradu Tanger.

Podsjetimo, španjolski Superkup igrao se od 1982. godine uvijek u Španjolskoj između osvajača prvenstva i osvajača kupa, a igrale su se dvije utakmice sve do 2018. godine. Barcelona i Sevilla odigrale su jednu utakmicu u gradu Tanger u Maroku. Tada je prvi put u jednoj službenoj utakmici u Španjolskoj korišten i VAR.

Ovo je bila druga sezona zaredom da se Superkup igra izvan Španjolske, a broj sudionika je povećan s dvije na četiri momčadi.

Uprvom poluvremenu Real je bio bolji, ali je najbolju priliku u prvih 45 minuta imao Atletico, međutim Joao Felix u 15. minuti nije iskoristio pogrešku Sergia Ramosa.

Luka Jović je imao sjajnu priliku za “Kraljevski klub” na otvaranju drugog poluvremena ali je pucao pored gola. U 67. minuti je zaprijetio i Federico Valverde, na Jovićev ubačaj glavom je pucao pored gola.

U 80. minuti sve je mogao riješiti Alvaro Morata, ali je njegov udarac zaustavio Realov vratar Thibaut Courtois. Do kraja susreta više nije bilo prilika, pa je dvoboj ušao u produžetak, ali mreže su dugo ostale mirne. U 116. minuti Real je ostao s igračem manje nakon što je Valverde zaradio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.