(FOTO, VIDEO) Rimac u Ženevi predstavio novi električni hiper-automobil: Pogledajte kako izgleda, kolika mu je cijena…

Foto: Facebook

Mate Rimac danas je predstavio novi električni hiper-automobil u Ženevi na najvećem svjetskom automobilskom sajmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno novi automobil zovu Concept Two, službeno C_Two, a kako su najavili Rimac automobili, donosi veći komfor, novu šasiju, bateriju i infotainment, te ima čak 1914 konjskih snaga.

Ovo je prema ubrzanju najbrži automobil na svijetu, od 0-60 milja prema američkim pravilima dolazi za 1,85 s, a s mjesta do 100 km/h za 1,97 s.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte kako izgleda:

Inače, C_Two će biti proizveden u potpunosti u Hrvatskoj, u Svetoj Nedelji, u ograničenoj seriji od 150 komada.

Početna mu je cijena 1,7 milijuna eura, a prema neslužbenim informacijama, dosad ih je, prije same premijere, već prodano tridesetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je činjenica i da se u automobilu nalazi aparat za gašenje vatre, hrvatske tvornice Pastor, a kožnati remen koji ga drži na mjestu ima natpis “IN CASE OF HILLCLIMB, EXTINGUISH FIRE” (u slučaju penjanja uz brdo, ugasi vatru).

Naime, odnosi se to na Richarda Hammonda, koji je u spektakularnom izlijetanju, uspio u potpunosti uništiti Rimčev Concept_One. Srećom je prošao bez težih ozljeda, ali automobil je u potpunosti izgorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.